Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Ukrán válság – Ukrán határőrség: normális a forgalom a magyar és szlovák határon

A szokásosnak megfelelő a nyugat-ukrajnai határátkelők forgalma, nincsenek sorok vagy fennakadás Magyarország és Szlovákia irányában – jelentette az ukrán határőrségre hivatkozva hétfőn az Ukrinform ukrán híriroda.

Forrás: Wikipédia

A Tisza (Magyarország felé) és az Ungvár (Szlovákia felé) határátkelő pontokon a megszokott módon folyik a munka, 24 óra alatt mintegy 1500 jármű haladt át, ami megfelel a szokásosnak. A kiutazni óhajtó ukrán állampolgárok száma nem nőtt meg – mondta a hírügynökségnek Roman Pavlenko határőr őrnagy.

Az országban kialakult helyzet miatt az összes határátkelő ponton megerősítették az ellenőrzést, amelyben segítenek a helyi hatóságok és rendőri erők is. Ennek következtében a határon a helyzet stabil és ellenőrzött – tette hozzá.

Az őrnagy az interjúban emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban néhány kárpátaljai újságban arról jelentek meg hírek, hogy tömegesen utaznak ki ukrán állampolgárok az Európai Unióba, főként Magyarországra és Szlovákiába.

Forrás: MTI  (kta \ kho)
.

(Ezt a cikket 184 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .