Hétfőtől forgalomba állnak a debreceni Volvo buszok Budapesten

Hétfőtől forgalomba állnak Budapesten a Debrecenből beszerzett Volvo autóbuszok, amelyek a XVII. kerületben közlekednek majd.

Jobbra egy eredeti színű, mellette egy kékre átfestett Volvo B9L-Alfa Civis 12 típusú autóbusz Debrecenben a Petőfi téren 2014. január 16-án. Tizenöt átfestett debreceni autóbusz kerül hamarosan Budapestre, amelyeket a BKV bérel majd 2020-ig. A buszokat a székesfehérvári, egykori Alfa Busz gyártotta, és Debrecenből azért kerülhetnek Budapestre, mert a hajdú-bihari megyeszékhelyen a 2-es villamosvonal átadása miatt feleslegessé váltak. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Jobbra egy eredeti színű, mellette egy kékre átfestett Volvo B9L-Alfa Civis 12 típusú autóbusz Debrecenben a Petőfi téren 2014. január 16-án. Tizenöt átfestett debreceni autóbusz kerül hamarosan Budapestre, amelyeket a BKV bérel majd 2020-ig. A buszokat a székesfehérvári, egykori Alfa Busz gyártotta, és Debrecenből azért kerülhetnek Budapestre, mert a hajdú-bihari megyeszékhelyen a 2-es villamosvonal átadása miatt feleslegessé váltak.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szombaton a buszokat bemutató sajtótájékoztatón azt mondta, a BKV-nál 800 milliárd forintos amortizáció maradt az elmúlt időszakból, ezt a lemaradást csak kisebb lépésekben lehet pótolni. Hozzátette: a 15, hétfőtől forgalomba álló busz is ilyen kisebb lépés.

Az „újszerű” buszok Debrecenben közlekedtek, de ott a 2-es villamos átadása miatt már nincs rájuk szükség, ezért Budapestre kerültek. A fővárosban a Rákosmentét érintő járatokon lehet majd ezeken utazni.

György István kiemelte az elmúlt három és fél év közlekedésfejlesztési projektjeit, egyebek mellett az 1-es és a 3-as villamosvonal felújítását, a 150 új Mercedes Citaro busz forgalomba állítását, valamint a GPS alapú utastájékoztató és forgalomirányító rendszer, a Futár beüzemelését is.

Riz Levente (Fidesz-KDNP), a XVII. kerület polgármestere a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy számukra nagyon fontos a buszos közlekedés minősége, mivel a kerületben a nincs városi kötöttpályás közlekedés. Hozzátette, lehet, hogy Budapestnek apró, de Rákosmentének nagy lépés a 15 busz átadása. Jelezte, hogy áprilistól újabb modernizáció várható, mivel a 169E jelzésű, Pécelre vezető agglomerációs vonalon a Volánbusz új buszokat fog közlekedtetni.

Forrás: MTI  (btiv \ bám \ hgp)
.

(Ezt a cikket 313 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?