Lázár: jelentős fejlesztések valósulnak meg Makón

Jelentős fejlesztések valósulnak és valósultak meg Makón, ezek közül a legfontosabbak a közlekedés rendbetételét célzó beruházások – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken a Maros-parti városban.

Lázár János országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár (b2) beszél lakossági fórumán Makón, az Almási utcai általános iskola és alapfokú művészeti iskola ebédlőjében 2014. február 28-án. Balról Kovács Sándor önkormányzati képviselő. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Lázár János országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár (b2) beszél lakossági fórumán Makón, az Almási utcai általános iskola és alapfokú művészeti iskola ebédlőjében 2014. február 28-án. Balról Kovács Sándor önkormányzati képviselő.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A román határ és a város között 55 milliárd forintból épül meg az M43-as autópálya folytatása – mondta a politikus a település egyik általános iskolájában tartott fórumán, mintegy félszáz ember előtt.

Amennyiben arra szükség lesz – Románia schengeni csatlakozásának csúszása miatt, illetve azért, mert a sztráda csatlakozó része nem készül el időre a határ túloldalán – 5,7 milliárd forintból Nagylak községet elkerülő út épül az autópálya és a régi átkelő között – tudatta az államtitkár. Hozzátette: ezt az utat elsősorban a veszélyes anyagot, illetve az élőállatot szállító teherautók használnák.

Lázár János közölte, a tervek szerint 2016 karácsonyára megépül a Makót nyugatról elkerülő út, amely a kiszombori határátkelő, illetve Temesvár irányába vezeti el az M43-as autópályán érkező forgalmat.

A hódmezővásárhelyi központú és Makó mellett számos kisebb községet is összefogó Csongrád megyei 4-es választókörzetben a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló politikus kiemelt fontosságúnak nevezte a helyi egészségügy és oktatás fejlesztését is.

Az államtitkár elmondta, Makón számos oktatási nevelési intézmény működik egyházi fenntartásban, a kormány támogatja, hogy ezek felújítása uniós támogatással valósuljon meg a következő években.

Lázár János a két és fél órás fórumon elmondta, körzetében a nyilvántartások szerint összesen harmincheten gyűjtik az ajánlásokat a képviselőjelölti indulásukhoz. A politikus hangsúlyozta, bár az előkelő hetedik helyen szerepel a Fidesz-KDNP országos listáján, egyéni körzetben szeretne nyerni, amennyiben ez nem sikerül, nem tart igényt a mandátumra.

Forrás: MTI  (bkzg \ bzt \ hgp)
.

(Ezt a cikket 174 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?