QualiSport – Silk Way: irány Tatárföld és Kazahsztán!

Bejelentették a Silk Way Rally szervezői az idei összecsapással kapcsolatos legfontosabb információkat: a futam július 4-én az immáron hagyományosnak mondható rajthelyszínről, a moszkvai Vörös térről indul, s akárcsak tavaly, Asztrahánban zárul majd július 12-én.

Mint arra a szervezői közlemény rámutat: a verseny útvonala jócskán kibővül, amit egyáltalán nem túlzás kijelenteni. A tájékoztatás szerint a futam érinti majd a tatárföldi főváros, Kazanyt, ahol tavaly Universiadét tartottak, s több év után a mezőny visszatér majd Kazahsztánba is, ahol előreláthatólag hurokszakasz kerül lebonyolításra.

A kommüniké szerint a versenyzőknek a júlis 12-i, asztraháni befutóig összesen 5000 kilométert kell majd teljesíteniük, amelyből a szelektív szakaszok hossza 3500 kilométert tesz majd ki. Szemjon Jakubov, a szervezőbizottság vezetője hangsúlyozta, az idei viadal előkészítése során is igyekeznek hűek maradni az eddigi filozófiához, amely szerint „a versenynek mindig jobbnak kell lennie, mint az előző!”

SWRMOSZKVA02A Qualisport együttese immáron rendszeres résztvevőnek számít a Silk Way Rally-n, a kalocsai kamionos alakulat az előző három évben teljesítette az oroszországi csúcsrangadó távját. Míg 2011-ben és 2012-ben a 16. helyet szerezték meg, addig tavaly a népes, gyári Kamazokkal gazdagon megtűzdelt mezőnyben az előkelő 10. pozícióban végzett a Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László vezető szerelő alkotta Scania-trió.

„Nem titok, hogy idén folytatni akarjuk a hagyományt és újra ott szeretnénk lenni a Silk Way Rally-n” – nyilatkozta a szervezői bejelentés után Kovács Miklós, aki januárban a kamionos kategória 2. helyén zárta az Africa Eco Race-t. ”Ez a verseny minden évben kiváló hangulatú, ugyanakkor az embert és a technikát is rendkívüli próba elé állítja. A kilométer-adatok azt sugallják, hogy alaposan megdolgoztatnak bennünket idén is, ráadásul az előző három évben Tatárföld és Kazahsztán nem szerepelt a menetrendben, így az új útvonal is érdekes kihívásnak ígérkezik.”

Forrás: QualiSport
.

(Ezt a cikket 178 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?