Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Statisztikák Volkswagen

Jó évet zárt a Volkswagen Haszonjárművek Magyarországon

A kiszállításokat tekintve a Volkswagen Haszonjárművek márka tavaly összesen 1.977 járművet adott át a vásárlóknak és 15,3%-os piaci részesdést ért el, mellyel a második helyet szerezte meg a kishaszonjárműveket forgalmazó márkák között. Ez a teljesítmény hasonlóan kiemelkedőnek tekinthető, mint a 2012-es 2.136, mivel az eltérést néhány nagyobb tender előző évi elnyerése okozta. Ez azt is jelenti, hogy bár a márka ismét jó eredményt ért el a flotta értékesítésben is, de a jó teljesítmény mögött leginkább a márkakereskedői hálózat fokozódó aktivitása áll.

A 3,5 tonna alatti kategóriában 2013-ban 1.493 járművet helyezett forgalomba a Volkswagen Haszonjárművek, piaci részesedését 1,8 százalékkal 13,08 százalékra növelve 2012-höz képest, mellyel a Volkswagen a harmadik helyen végzett a forgalomba helyezések márkarangsorában. A két évvel ezelőtti évhez hasonlóan jó eredménnyel zárta a tavalyi évet a Volkswagen Haszonjárművek márka Magyarországon, 2013 decemberében a forgalomba-helyezési rangsorban másodikként végzett, a márka piaci részesedése ebben a hónapban 15,63 százalék volt.

A kishaszonjármű kategóriában fölényesen vezet a rendőrségi tendereken is jól szereplő Caddy, amelyből 732-őt helyeztek forgalomba 2013-ban, 172 járművel (30,71 százalékkal) többet, mint 2012-ben. A modell piaci részesedése a kategóriában 21,18 százalék. A személyszállító változatokból is sok Volkswagen talált vevőre tavaly, ahol a családi autók között a Caddy lett magasan a piacvezető. 2013-ban sikerrel mutatkoztak be a Volkswagen Haszonjárművek gazdaságos üzemeltetésű BlueMotion és BlueMotion Technology járművei, melyek az idén is nagy szerepet kapnak a márka kínálatának bővítésében. Az igen kedvező akcióknak köszönhetően a BlueMotion technológiával rendelhető autók részaránya az értékesítésen belül 50%-ra nőtt, amivel újabb nagy lépést tett a márka a felelős, környezettudatos és nem utolsó sorban gazdaságos teherszállítás irányába.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 236 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .