Két magyarországi járműgyártóval köt stratégiai megállapodást a kormány

Két magyarországi gépjárműgyártással foglalkozó céggel köt stratégiai megállapodást a kormány, a ZF Hungária Kft.-vel és a Schwarzmüller Járműgyártó Kft.-vel.

Két magyarországi gépjárműgyártással foglalkozó céggel köt stratégiai megállapodást a kormány, a ZF Hungária Kft.-vel és a Schwarzmüller Járműgyártó Kft.-vel, az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A kormány felhatalmazza a nemzetgazdasági minisztert, hogy a két céggel megkötendő stratégiai megállapodást a kormány nevében aláírja. Az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelent határozat azonnali határidejű.

Az ergi székhelyű ZF Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft. mérleg szerinti eredménye 2011-ben és 2012-ben a nyilvános cégadatok szerint rendre 1,5 millió euró volt. Az értékesítés nettó árbevétele 2011-ben 203 millió euró volt, míg 2012-ben meghaladta a 190 millió eurót. A cég jegyzett tőkéje 29 millió 652 ezer forint, jelenleg 852 dolgozót foglalkoztat.

A dunaharaszti Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft. 2011-ben 19,9 milliárd forint árbevétel mellett 404 millió forint adózott eredményt ért el. A cégnek 2012-ben 20,6 milliárd forint árbevételt, és 488 millió adózott eredményt mutat a mérlege. A beszámolója szerint az eredményt minkét évben osztalékfizetésre fordította. A társaság jegyzett tőkéje egymilliárd ötvenmillió forint, dolgozóinak létszáma 447 fő.

Forrás:  MTI  (hvk \ bpt)
.

(Ezt a cikket 318 alkalommal tekintették meg.)