Megkapják a Futár-kijelzőket a BKV használt Volvo buszai is

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkezdte a BKV által használtan vásárolt szóló Volvo és Mercedes Citaro buszok felszerelését a Futár-kijelzőkkel.

Kékre átfestett Volvo B9L-Alfa Civis 12 típusú autóbusz közlekedik Debrecenben a Wesselényi utcán 2014. január 16-án. Tizenöt átfestett debreceni autóbusz kerül hamarosan Budapestre, amelyeket a BKV bérel majd 2020-ig. A buszokat a székesfehérvári, egykori Alfa Busz gyártotta, és Debrecenből azért kerülhetnek Budapestre, mert a hajdú-bihari megyeszékhelyen a 2-es villamosvonal átadása miatt feleslegessé váltak. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Kékre átfestett Volvo B9L-Alfa Civis 12 típusú autóbusz közlekedik Debrecenben a Wesselényi utcán 2014. január 16-án. Tizenöt átfestett debreceni autóbusz kerül hamarosan Budapestre, amelyeket a BKV bérel majd 2020-ig. A buszokat a székesfehérvári, egykori Alfa Busz gyártotta, és Debrecenből azért kerülhetnek Budapestre, mert a hajdú-bihari megyeszékhelyen a 2-es villamosvonal átadása miatt feleslegessé váltak.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A BKK tájékoztatása szerint a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer kijelzőit vezérlő fedélzeti berendezést már korábban beépítették a járművekbe, a külső viszonylatjelzőket és a belső utastájékoztató kijelzőt viszont ki kell cserélni, ez a folyamat pár héten belül befejeződik.

A hangbemondás a műholdas pozíció alapján már működik ezeken a Volvókon, illetve a többi, Futár-rendszerrel felszerelt buszon is, ezek azonban eddig viszonylatjelző táblákkal közlekedtek.

Somodi László, a BKK vezérigazgató-helyettese jelentette be, hogy már a kültéri utastájékoztató táblával felszerelt megállók fele ad pontos tájékoztatást az érkező járatokról. A Futár keretében 2295 felszíni járművet szerelnek fel fedélzeti egységgel, amely egyrészt pontosabb utastájékoztatást tesz lehetővé, másrészt a forgalomirányító diszpécserek folyamatosan nyomon tudják követni a járműveket. A 2014 tavaszára megvalósuló projekt összköltsége 6,7 milliárd forint, ebből 4 milliárd az unió biztosít.

Forrás: MTI  (btiv \ gkp)
.

(Ezt a cikket 368 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?