A közúti fuvarozásban dolgozó járművezetőknek fel kell vértezniük magukat az időnként tettlegességel is járó árulopásokkal szemben. A Renault Trucks több megoldással is hozzájárul a sofőrök fokozott biztonságához, ezek közé tartozik a többfunkciós riasztó, a segélyhívó gomb, az ajtózár és a gázészlelő berendezés.

alarme_securite_conducteur_renault_trucksA közúti járművezetők tapasztalata egybecseng: veszélyes szakma az övék. Az általuk szállított áru csábító, és az őket megtámadók sokszor a testi erő alkalmazásától sem riadnak vissza, hogy céljukat elérjék. A Renault Trucks több olyan felszerelést is kínál, amely a sofőrök hatékony védelmét szolgálja.

Ezek közül a legfontosabb a többfunkciós riasztó, ami abban az esetben nyújt fokozott védelmet, ha valaki az ajtók vagy a külső csomagtartók felfeszítésével, illetve az ablak betörésével próbál erőszakosan behatolni a teherautóba. A sziréna ebben az esetben azonnal működésbe lép, fél perc alatt tízszer szólal meg 90 decibeles hangerővel. A fülsüketítő vijjogás akkor is elindul, amikor a járművet vontatni kezdik, vagy a fülkét megbillentik. A Renault Trucks egy olyan előkészítést is kínál, amellyel a védelmet a pótkocsira is ki lehet terjeszteni, ezzel megelőzve minden behatolási kísérletet és árulopást.

bouton_alerte_securite_conducteur_renault_trucksHa a sofőr a fülkében tartózkodik, illetve a kormánynál ül és veszélyben érzi magát, a figyelmeztető gomb megnyomásával segítséget hívhat. Ebben az esetben nemcsak a riasztót aktivizálja, hanem az irányjelzők vészjelző funkcióját is.

Fontos, hogy a sofőr a pihenőidő alatt is teljes biztonságban érezze magát. Ezt a célt szolgálja a Doorlock nevű mechanikus behatolásgátló ajtózár is, ami a fülkeajtók kívülről történő kinyitását teszi lehetetlenné.

Egyre gyakoribb, hogy a sofőröket gázspray-vel támadják meg, ezért a Renault Trucks kínálatában gázérzékelő is található. A fülkében kialakított 12V/24V aljzathoz csatlakoztatott berendezés figyelmezteti a sofőrt, ha ismert fojtó gázt észlel.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 773 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?