Hírek Járműtechnika Márkahírek Volvo

A Volvo FH16 Euro 6-tal tavasszal érkezik

2014 tavaszán lesz a Volvo Trucks zászlóshajójának a Volvo FH16-nak bemutatása Euro 6-os kivitelben. A 16 literes új generációs motor nemcsak a szigorú károsanyag-kibocsátási szabályoknak felel meg, hanem az ügyfelek teljesítmény és termelékenység iránti magas elvárásainak is.

Volvo FH16
Volvo FH16

„Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megfelelni az Euro 6-os elvárásoknak, ugyanakkor megtartottuk a legjobb vezethetőséget és teljesítményt a piacon. Az üzemanyag-fogyasztás továbbra is igen versenyképes,” mondta Kristin Signert, a Volvo Trucks távolsági fuvarozás üzletág vezetője.

Az új Euro 6-os motorcsalád 3 teljesítményben rendelhető: 750 LE (3,550 Nm), 650 LE (3,150 Nm) és 550 LE (2,900 Nm). Mindhárom motor a Volvo automata váltóval az I-Shift-tel párosul. Az 500 LE-s verzió 2,800 Nm-es kézi váltóval is elérhető.

Volvo FH16
Volvo FH16

A Volvo FH16 egyike az iparág legerősebb és legjellegzetesebb teherautóinak, magasan pozícionálva a szállítmányozó cégek és a magas követelményeket támasztó tehergépkocsi-vezetők által, akik értékelik a plusz teljesítményt, a termelékenységet és a kényelmet. Használják például nehéz szállítmányok vontatására, rönkszállításra és olyan távolsági szállítmányozásra, ahol fontos tényező az idő, mint például az élelmiszer szállítás területén. A jármű legújabbb verzióját 2012 őszén mutatták be. Alig több mint egy évvel később itt az idő, hogy a Volvo FH16 megtegye a következő lépést az Euro 6 felé, jelentősen alacsonyabb nitrogén-oxid és részecskék kibocsátásával.

A Volvo FH16 értékesítése Euro 6-os motorral 2014 márciusától várható.

A gyártás indítását június elejére tervezik.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 356 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .