Busz hírek Hírek Volvo

Új járműveket vásárol a pécsi busztársaság

Folytatódik a pécsi közösségi közlekedést ellátó Tüke Busz Zrt. járműparkjának megújítása: a társaság öt új buszt vásárol és két használtat bérel – jelentette be a város fideszes alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Illusztráció – MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Csizi Péter elmondta, egy csuklós dízelhajtású és egy szóló dízel-villamos meghajtású Volvót bérel hétfőtől a városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. A buszok alacsonypadlósak, a régi Ikarusok kiváltására alkalmasak, és mozgáskorlátozott utasokat is képesek szállítani.

Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy január végén, február elején öt új csuklós, dízelhajtású Volvót is vásárol a Tüke Busz Zrt. 450 millió forintért. A járművek a belváros és a megyeszékhely legsűrűbben lakott, panelházas városrésze között szállítják majd az utasokat.

A Tüke Buszt Zrt. tavaly indította el buszcsereprogramját, eddig húsz Credo típusú járművet béreltek és tizenötöt vásároltak.
Csizi Péter az MTI érdeklődésére elmondta, a buszbeszerzések folytatásaként a pécsi önkormányzat a tervek szerint négymilliárd forintból vásárol új buszokat a társaságnak még az idén, a hitellel kapcsolatos közbeszerzést már kiírták.

A pénz szakmabeliek szerint negyven-ötven csuklós buszra vagy 70-80 szólóra is elegendő lehet, azaz egy ilyen üzlettel már a buszpark csaknem kétharmadát új járművek alkothatnák az év végére.

A Tüke Busz pécsi járműparkja 161 autóbuszból áll, ebből naponta mintegy 130-at használ a közösségi közlekedés ellátására a társaság.

Forrás: MTI  (hkz \ blz)
.

(Ezt a cikket 219 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .