A Scania 108 darab tehergépkocsit szállított a HOPI-nak

Közép-Európa egyik jelentős logisztikai vállalata, a csehországi székhellyel rendelkező HOPI, 108 darab Scania tehergépkocsival frissítette flottáját. Az új, Streamline járművek specifikációját a „Scania Ecolution” koncepciót figyelembe véve határozták meg, ami az üzemanyag-fogyasztás és az ökológiai lábnyom további csökkentését jelenti.

Scania_Hopi2A „Scania Ecolution” csomag segítségével az ügyfelek jelentős költség-megtakarítást és szén-dioxid-kibocsátás csökkentést realizálhatnak, miközben a közúti biztonság javítása terén is lépéseket tesznek. A csomag magában foglalja a szén-dioxid-kibocsátásra optimalizált járműspecifikációkat, a járművezető-képzést, a Scania Flottakezelő rendszerén keresztüli folyamatos és valós idejű visszacsatolást, valamint a karbantartási szerződést. A csomag keretein belül a HOPI járművezetői oktatásokon vesznek majd részt, így biztosítva, hogy az üzemanyag-fogyasztás a lehető legkedvezőbben alakuljon.

A 108 járművet a HOPI cseh, magyar és szlovák leányvállalatainál helyezték forgalomba 2013 végén, illetve egy kisebb részüket 2014-ben. A vontatók mindegyike R-szériás, a legtöbbjük 440 lóerős EEV motorral rendelkezik. 10 járművet azonban már a Scania második generációs Euro 6 motorjával rendeltek, 410 és 450 lóerős kivitelben. A tehergépkocsik mindegyikében megtalálható a jármű sebességét a domborzathoz igazító tempomat, a Scania Active Prediction rendszer.

„A tíz Euro 6-os járművet elsősorban tesztelési célok miatt rendeltük, ugyanis 2014 második felében további frissítést tervezünk a flottában.” – mondta Eduard Šneidar a HOPI szállítási igazgatója. „Meg vagyok róla győződve, hogy a teszteredmények alapján tovább folytatjuk együttműködésünket a Scaniával.”

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 424 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?