Ez a divat: Meyer & Meyer is TimoComban vonul

A „ruha teszi az embert” mottót Dennis Zimmerling is jól ismeri, aki a Meyer & Meyer cégnél vezeti a speditőrök és logisztikusok munkáját.

A „ruha teszi az embert” mottót Dennis Zimmerling is jól ismeri, aki a Meyer & Meyer cégnél vezeti a speditőrök és logisztikusok munkáját. Aztán egyszer csak ott állt a TimoCom cég egyik képviselője az ajtóban és gratulált neki, mint a 100.000. felhasználónak. A Meyer & Meyer Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója, ha divatról van szó. Azonban nemcsak a divatban, hanem Európa piacvezető raktér- és fuvarbörze szolgáltatójánál, a TC Truck & Cargo®-n is sikeresek.

Optimális raktérkihasználás egész Európában

A divattal hírnevet szerző Meyer & Meyer a supply chain minden láncszemét szolgáltatja már ügyfeleinek: az akasztós áru szállításról kezdve, a raktározáson, előkészítésen és komissiózáson keresztül, egészen az áruk elosztásáig mindent kínál. A 20 éves Zimmerling alig 3 hónapja dolgozik az osnabrücki kirendeltségben. A Németországban egyébként 22 telephellyel rendelkező, 1902-ben alapított cég jelenleg közel 2.000 dolgozót foglalkoztat. Az első munkanapjára, amikor két sikert is elkönyvelhetett magának Zimmerling, így emlékszik vissza: „Kollégáim bemutatták a TC Truck&Cargo® programot és én rögtön az egyik munkánkhoz passzoló fuvart is találtam. Ezzel együtt észrevétlenül a 100.000. felhasználó is lettem“, árulta el Zimmerling. Gunnar Stüber, a Meyer & Meyer Business Process Organisation vezetője hozzátette: „ A TimoCom 1997-es alapításától kezdve a TC Truck&Cargo® a legfőbb eszközünk a diszpozíciós munkában. Az azonnali megbízások piacán így tudjuk optimálisan kihasználni járműveinket és nagy biztonsággal elkerülni a drága üresjáratokat.“ Az elérhető 450.000 raktér- és fuvarajánlatnak köszönhetően nem meglepetés, hogy immáron 100.000 felhasználó profitál a szoftverekből.

Fuvarbörze hasznos funkciókkal

Logisztikai szolgáltatásaival 40 országot fed le a Meyer & Meyer. Számos szállítandó áru szinte a fél világot bejárja, amíg elér rendeltetési helyére. Ahhoz, hogy ez sikeresen és problémamentesen megtörténjen, a háttérben különleges odafigyelésre és jól kiépített infrastruktúrára van szükség. „Ezt mi egy jól kezelhető rendszerrel tudjuk menedzselni, hiszen erős partnerre találtunk. A gyakran változó divatszakma a gyorsan cserélődő kollekciókkal hatékony munkavégzést kíván“, – így Stüber. Ezek miatt is használja ki a cég a TC eMap® térképszoftver nyújtotta tervezési és kalkulációs lehetőségeket, sőt a TimoCom fuvarpiaci barométerét naponta többször is áttekintik, hogy mindig képben legyenek az ártárgyalásoknál. A jövőben még szorosabb lesz az együttműködés a két cég között, hiszen a saját diszpozíciós szoftverüket összekötik a fuvar- és raktérbörzével. A TC Connect segítségével a raktér- és fuvarajánlatok automatikusan integrálódnak a cég saját spedíciós szofverén keresztül a TC Truck&Cargo®-ba.

Két családi vállalkozás feljövőben

Mindkét szolgáltató sokéves know-how tapasztalaton alapuló szolgáltatásokat kínál. A Meyer & Meyer cég szivesen alkalmazza az új technológiákat, fejleszti járműparkját és igyekszik minél környezet-tudatosabban működni. A TimoCom is ezen az úton jár. A munkavállalók foglalkozás-egészségügyi kérdéseit, a bizalmon alapuló munkahelyi légkört komolyan veszik, főleg ha hatékonyság-növelésről van szó. „Mindkét cég a jövőbe fektet be: ez az invesztíció megtérül és teszi őket sikeressé“, teszi hozzá Stüber. Ezt a trendet fogja Dennis Zimmerling is megtapasztalni a következő években. Hiszen elkötelezte magát a Meyer & Meyer, valamint a TimoCom testre szabott megoldásai mellett.

Forrás: TimoCom
.

(Ezt a cikket 287 alkalommal tekintették meg.)