Több mint félmillió karácsonyfát szállít el az FKF Budapesten

Öt-hatszázezer karácsonyfát gyűjt be, majd éget el az ünnep elmúltával a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. – közölte a BVK Holding és az FKF hétfőn az MTI-vel.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársai kidobott fenyőfákat pakolnak be egy tömörítő felépítménnyel szerelt hulladékszállító teherautóba a VIII. kerületi Bláthy Ottó utcában létesített lerakóhelyen 2014. január 8-án. Az FKF öt-hatszázezer karácsonyfát gyűjt be, majd éget el az ünnep elmúltával. MTI Fotó: Beliczay László
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársai kidobott fenyőfákat pakolnak be egy tömörítő felépítménnyel szerelt hulladékszállító teherautóba a VIII. kerületi Bláthy Ottó utcában létesített lerakóhelyen 2014. január 8-án. Az FKF öt-hatszázezer karácsonyfát gyűjt be, majd éget el az ünnep elmúltával.
MTI Fotó: Beliczay László

Általában január hatodika, vízkereszt után kezdődik a dömping, amely egy-másfél hónapig tart. Ebben az időszakban úgynevezett fenyőfajáratokkal szállítják el a karácsonyfákat – írták.

A kukák mellé, a gyűjtőszigetek konténerei mellé vagy a több mint kétszázötven kijelölt gyűjtőhely egyikére is ki lehet tenni a fákat, amelyeket aprítás után a Fővárosi Hulladékhasznosító kazánjaiban elégetnek. Az így nyert energiával fűtési gőzt és áramot állítanak elő.

Forrás: MTI  (btiv \ ppd)
.

(Ezt a cikket 215 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?