A Pest megyei Bag község határában a 3. számú főút és a 3105. jelű út kereszteződésénél 674 millió forint tervezett költségvetéssel, állami forrásból körforgalom épül – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Dr. Völner Pál – forrás: kormany.hu

A csomópontban már több súlyos, az elmúlt öt évben két halálos baleset is történt, de a körforgalom közel nullára csökkenti a veszélyességet. A közbeszerzés tavasszal jelenik meg, és ha a kisajátítás is gördülékeny lesz, akkor még az idén elkészül a körforgalom – tette hozzá az államtitkár.

Tóth Gábor (Fidesz-KDNP) Bag polgármestere arról beszélt, hogy a környék polgármesterei már tüntetést is szerveztek a körforgalom megépítéséért. A csomóponthoz közel található az M3 autópálya le- és felhajtója, így a forgalom nagy a környéken. A polgármester üdvözölte, hogy közvilágítás, gyalogátkelőhely és a buszmegálló áthelyezése is szerepel a programban.

Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy a környék képviselői és polgármesterei három éve szorgalmazzák a körforgalom megépítését, de arra most lett anyagi lehetőség. Völner Pál ezzel kapcsolatban kifejtette: jellege miatt az uniós támogatások közé nem fért be ez a projekt, ezért épül meg nemzeti forrásból.

A hasonló beruházások tapasztalata az, hogy a balesetek száma legalább a felére, de inkább negyedére-ötödére esik vissza az átadás után.

Forrás: MTI  (gtr \ ghg \ gkv)
.

(Ezt a cikket 223 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?