A láthatóság életmentő szerepére hívták fel a figyelmet a rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében a „Kék-Angyal” elnevezésű baleset-megelőzési akció keretében.

Fotó: Police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megyében idén több olyan személyi sérüléses baleset történt, melyek bekövetkezésében a kerékpárral közlekedők figyelmetlensége is nagy szerepet játszott. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a kerékpárosok láthatósága érdekében közlekedésbiztonsági propaganda akciót hirdetett 2013. december 25. és december 31. között „Kék angyal” elnevezéssel.

Ennek keretében – elsősorban – a körzeti megbízottak a polgárőrökkel közösen illetékességi területükön láthatósági szóróanyagokat ajándékoztak azon rászoruló személyek részére, akik külterületen laknak, illetve oda munkába járnak kerékpárjukkal.

A rendőrök napi szolgálatuk alatt „LÁTHATÓSÁG-BIZTONSÁG” elnevezésű kulcstartót, gyermek és felnőtt láthatósági mellényt, kerékpár lámpát és villogó prizmát ajándékoztak, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

A Bizottság plakátokat is készített, melyeket olyan benzinkutakon, közintézmények előtt, nagy létszámú munkahelyek bejáratánál helyeztek el, ahol nagy számban fordulnak meg kerékpáros személyek.

Mindenkinek békés, boldog és balesetmentes új évet kíván a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság
Forrás és további fotók: Police.hu
.

(Ezt a cikket 241 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?