Baleset-megelőzés Hírek Rendőrségi hírek

„Közlekedj tudatosan!” akció Pápán

A Pápai Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2013. november 10-én indította útjára a „Közlekedj tudatosan!” elnevezésű baleset-megelőzési kampányát.

Fotó: Police.hu

A program célja az volt, hogy a gépjárművezetők tudatosan betartsák azokat a mindenki számára ismert és alapvető közlekedési szabályokat, amelyek megszegése gyakran súlyos sérülésekkel, vagy anyagi kárral járó közlekedési balesetekhez vezetnek.

A 2013. december 10-ig tartó akcióhoz azok a személygépkocsit, tehergépjárművet, autóbuszt, motorkerékpárt, illetve segédmotoros kerékpárt vezető természetes személyek csatlakozhattak, akik a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén rendelkeznek lakóhellyel. A regisztráció feltétele egy hét pontból álló nyilatkozat aláírása volt, amellyel a gépjárművezetők vállalták, hogy közlekedésük során kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok védelmére, alkohollal a szervezetükben nem ülnek volán mögé, a biztonsági övet becsatolják, kezükben tartott mobiltelefont nem használnak, sebességüket pedig úgy választják meg, hogy elsőbbségadási kötelezettségüknek minden szituációban eleget tudjanak tenni.

Ezen vállalások betartása természetesen jogszabályban előírt kötelezettsége is a gépjárművezetőknek, ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sokan figyelmen kívül hagyják azokat, veszélyeztetve ezzel saját, illetve mások életét, egészségét, testi épségét.

Az akcióhoz csatlakozó 104 személy egy nyereményjátékon vett részt. Közülük 5 szerencsés nyertes 2013. december 18-án délután autóápolási ajándékcsomagot vehetett át Szappan Csaba r. alezredestől, a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság elnökétől.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és további fotók: Police.hu
.

(Ezt a cikket 309 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .