MINI KUKÁS FELÉPÍTMÉNYT KAPOTT AZ ELEKTROMOS MAXITY

Három évvel a Maxity Électrique, a Renault Trucks egyedülálló elektromos járművének kereskedelmi bevezetése után a gyártó bemutatja a mini kukás felépítménnyel ellátott elektromos Maxityt.

Három évvel a Maxity Électrique, a Renault Trucks egyedülálló elektromos járművének kereskedelmi bevezetése után a gyártó bemutatja a mini kukás felépítménnyel ellátott elektromos Maxityt, a háztartási hulladék begyűjtésére kialakított és kizárólag elektromos árammal működő Provence Benne Environnement (PBE) Maxity változatot. A Nicollin vállalatnak átadott járművet a Renault Trucks lyoni telephelyén üzemeltetik.

IMG_3183-renault-trucks

A Renault Trucks átadta az első 100 százalékig elektromos, kukás felépítménnyel ellátott Maxityt. A nulla károsanyagot és zajt kibocsátó járművet a Nicollin vállalat üzemelteti a Renault Trucks lyoni üzemében.

A gyártó és a Nicollin együttműködésével olyan járművet sikerült létrehozni, amely a következő tulajdonságokkal tűnik ki:

·         Nem bocsát ki semmilyen károsanyagot (és így megfelel az Euro 6 normának),

·         Nem bocsát kis üvegházhatású gázt (CO2) az üzemeltetés során,

·         Csendes működés: csak a gördülési zaj hallható menet közben. Mindössze 63 decibelt bocsát ki a jármű és a felépítmény, mindkettő rendelkezik a PIEK címkével, amely méri és tanúsítja a 65 decibelnél halkabb járművek zajszintjét.

A 4,5 tonnás, kukás felépítményes, 100 százalékig elektromos Maxity nem szennyezi a levegőt, és zajtalanul működik. Az akkumulátorokban előállított villanyenergiával a jármű akár 50 kilométert képes megtenni, ami bőven elegendő a hulladékbegyűjtési útvonalak megtételéhez.

A Maxity Électrique a tengelytávban és a jármű hátuljában elhelyezett akkumulátorcsomagból nyeri az energiát. A 32 akkumulátormodult alapfelszerelésként építik be a járműbe, összteljesítménye 42 kWh. A kuka felépítmény billentése szintén elektronikus meghajtással történik.

Az elektromos Maxity kukásautót a Provence Benne Environnement (PBE) felépítményezi a Renault Trucksszal együttműködésben. A háztartási hulladék begyűjtésére szolgáló mini kuka felépítmény meghajtása egy átalakítón keresztül történik. Az akkumulátorokban termelt energia a billenő felépítmény mellékhajtóművét és a hulladéktömörítési rendszert is táplálja, a jármű álló helyzetében is.

IMG_3235-renault-trucks

A kukás felépítményes, 100 százalékig elektromos Maxity műszaki adatlapja

Alváz – Össztömeg és tengelytáv

·        Megengedett maximális technikai össztömege: 4,5 t

·        Egyes országokban, köztük Franciaországban, B kategóriás jogosítvánnyal vezethető

A Franciaországban a « tiszta » járművekre (B kategóriás jogosítvánnyal vezethető) vonatkozó külön szabályozásnak köszönhetően a jármű engedélye 3,5 t + 1 tonnára szól: a plusz 1000 kg súlytöbblet az alternatív « tiszta » technika alkalmazásából adódó nagyobb önsúly miatt engedélyezett.

Az elektromos Maxity 4,5 tonnára homologizált Franciaországon kívül.

·        Hasznos teherbírása: max. 1895 kg

·        Szélessége: 1870 mm

·        Tengelytáv: 2500 mm (teljes hosszúsága 6826 mm)

 

Teljesítmények:

·        Átlagos hatótávja 100 km nem energiafogyasztó felépítménnyel történő száraztermék-szállítás esetén. A hatótáv függ a felhasználástól, a felépítménytől, a sebességtől és a külső hőmérséklettől. Kukásautó felhasználásban a hatótáv 50 km 100 százalékig elektromos üzemmódban.

·        Legnagyobb sebessége 90 km/h, de a nagyobb hatótáv érdekében az ügyfelek igényelhetik a csúcssebesség 70 km/órára korlátozását.

·        Robotváltó

·        Aszinkronikus elektromos motor: 400 V / 47 kW

·        Nyomatékmaximum indításkor (270 Nm)

·        « Megmászható » meredekség < 15 %

·        Energiavisszanyerés a lassítási szakaszokban.

 

Akkumulátorok:

·        Összteljesítmény: 42 kWh.

·        Lítium-ion / Vasfoszfát technika (Valence Technology).

·        4 akkumulátorcsomag a tengelytávban és a hátsó túlnyúlásban elhelyezve.

·        Teljes feltöltési idő, az akkumulátorok kiegyenlítési idejével együtt: 7 óra.

·        A járműben elhelyezett feltöltővel elindítható a feltöltés egy egyszerű háromfázisú elektromos aljzaton.

 

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 338 alkalommal tekintették meg.)