Busz hírek Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Volkswagen

Új Volkswagen kisbusz a II. kerületi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonánál

December 18-án Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona új kisbuszt vett át az értelmi fogyatékossággal élő személyek napi mobilitásának elősegítése céljából.

Az új kisbusz lehetőséget teremt arra, hogy a 20 fő ellátottat szállítani tudják otthonukból az intézménybe illetve haza, továbbá a különböző szabadidős, kulturális programokra, kirándulásokra . Az intézmény 1996 óta működik. A II. kerületi önkormányzatnak kiemelten támogatott fejlesztési célja a fogyatékossággal élő emberek nappali elhelyezése lakó környezetükben, a családok támogatása, a szükségeknek és igényeknek megfelelő magas szintű szolgáltatások biztosítása. A jogszabályban előírt ellátási kötelezettségen túl a következő szolgáltatásokat nyújtja az intézmény: Bothmer torna, nép tánc-modern tánc, zene foglalkozás relaxációs foglalkozás, angol nyelv tanulás, tenisz, kreatív tevékenységek, jóga, számítógépes ismeretek. Művészeti nevelés keretében rendszeres kiállítás és múzeum, színház, opera, hangverseny látogatás.

Az intézmény gépjárműparkja most egy 22 személyes Volkswagen Crafterrel bővül a Volkswagen Haszonjárművek márka támogatásával. A 109 lóerős kisbusz alapját egy Volkswagen Crafter 50 Dobozos HTL MT 2.0 CR TDI jármű adja, melyet az SBUS Kft. építette át erre a célra. A belső tér járműipari filccel kárpitozott, a padló csúszásmentes linoleummal burkolt, az elektromosan nyitható tolóajtó alatt elektromos működtetésű lépcső segíti a ki- és beszállást. A Das WeltAuto jóvoltából egy a tetőből lehajtható LCD TV videó lejátszó is helyet kapott a kisbuszban.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 206 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .