Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Többórás várakozásra kell számítani a Csongrád megyei határátkelőkön

A karácsonyra hazatérő vendégmunkások rohama miatt torlódás alakult ki vasárnap is a Csongrád megyei határátkelőhelyeken – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t.

Csongrád megye – Forrás: Wikipédia

A tájékoztatás szerint 2 órára nőtt a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyforgalomban. A Magyarországról kiléptetettek sora egészen a szerbiai beléptető kapukig tart, így a magyar rendőrök a kiléptetést nem tudják gyorsítani.

A rendőrség a zavartalanabb határátlépés érdekében az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti átkelők használatát javasolja. A rendőrség az M5-ös autópálya forgalmát szombathoz hasonlóan Tompa irányába tereli. Tájékoztatásuk szerint a Magyarországra belépő forgalom mindhárom átkelőn intenzív, de egyelőre folyamatos. Nagylakon 1 órás várakozás alakult ki a kilépő személyforgalomban, ezért célszerű Kiszombor felé kerülni.

A police.hu internetes portál folyamatos tájékoztatást ad a határátkelőhelyeken kialakult várakozási időről. A rendőrség azt kéri a röszkei autópálya-határátkelőhely felé személyautóval közlekedőktől, hogy a feltorlódott kamionsor mellett fokozott óvatossággal haladjanak. Ugyancsak fokozott körültekintés szükséges az M5-ös és az M43-as autópályán, ahol az ünnepek alatt erős forgalom várható.

Forrás: MTI  (bzz \ gpp \ gtr)
.

(Ezt a cikket 198 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .