Nem emelkednek az úthasználati díjak januárban

Nem emelkednek az úthasználati díjak januárban sem az e-matricás, sem a HU-GO e-útdíj rendszerben – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

m1-autopalya-forgalom-130518Tájékoztatásuk szerint a megtett úttal arányos díjfizetés bevezetésével a közúti szektor forrásai jelentősen bővültek. Az ebből származó bevételekből az útdíjtörvény alapján a hazai közúthálózat üzemeltetése, fenntartása, fejlesztése valósul meg – írták.

Emlékeztettek arra, hogy a jogszabályi előírások szerint a díjköteles útszakaszokat csak az úthasználati jogosultság megváltását követően lehet igénybe venni.

Közölték, a 3,5 tonna alatti gépjárművek, motorkerékpárok és autóbuszok számára az e-matricát a pályára való felhajtás előtt kell megvásárolni, míg a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveknek a HU-GO e-útdíj rendszerben megváltott és kifizetett viszonylati jeggyel vagy működő fedélzeti eszközzel és az ehhez tartozó feltöltött egyenleggel lehet megkezdeni az utazást.

Az úthasználati jogosultságot a zrt. húsz ügyfélszolgálati irodájában, viszonteladó partnerein keresztül, az interneten vagy mobiltelefonon lehet megváltani. A virtuális díjfizetési lehetőségekről az e-matricás rendszerben az ematrica.autopalya.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy az e-matricát személyesen vásárlók az aláírásukkal, az SMS-ben vásárlók pedig a válaszüzenetükkel igazolják az adatok (rendszám, díjkategória, érvényesség kezdete) hitelességét, ezért hitelesítés előtt fontos ezeket ellenőrizni.

A 2013-ban vásárolt éves e-matricák érvényessége 2014. január 31-én éjfélkor jár le.

Forrás: MTI  (bvz \ blz)
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?