Hírek Közút

Az M5 Autópálya készen áll az ünnepi tranzitforgalomra

Az M5 Autópályán az elkövetkező hetekbenjelentősen megnő a tranzitforgalom. Erre tekintettel az illetékes hatóságok, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az Üzemeltető, A-WAY ITE Zrt. előzetes megbeszélések keretében felkészült az ünnepek alattijelentős tranzitforgalom kezelésére.

Fotó: aka.hu

Az érintett hivatalos szervek készenlétben állnak, és amennyiben a forgalmi helyzet szükségessé teszi, más határátkelő irányába terelik az autópálya tranzitforgalmát. Amennyiben szükséges, már az M1 Autópálya változtatható jelzésképű táblái is figyelmeztetik az utazókat a röszkei határátkelőhelyen várható torlódásról. Az M5 Autópálya változtatható jelzésképű tábláin keresztül kaphatnak értesítést a közlekedők az aktuális forgalmi helyzetről, esetleges torlódásokról. A helyi rendőrség és más hivatalos szervek folyamatosan felügyelik a forgalom alakulását és készen állnak arra, hogy szükség esetén azonnal beavatkozzanak.

Az AKA Zrt. minden illetékességébe tartozó intézkedést megtesz annak érdekében, hogy elősegítse a járművek folyamatos haladását és fenntartsa a biztonságos és zavartalan utazás feltételeit az M5-ös autópályán. Az AKA Zrt. és partnerei ezúton kérik a járművezetőket, hogy tekintettel a megnövekedett forgalomra és a téli időjárási körülményekre, fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt.Az AKA Zrt honlapján (www.aka.hu) található megújult tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Biztonságos utazást kívánunk!

Forrás: aka.hu
.

(Ezt a cikket 204 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.