A TÜV igazolta az Iveco Stralis modellek kedvező üzemanyag-fogyasztását

A TÜV, Európa egyik vezető műszaki tanúsító központja az Iveco innovatív technológiai rendszerének hatékonyságát tanúsította. Az FPT Industrial által szabadalmaztatott HI-eSCR katalitikus redukciós rendszernek, illetve az új fülke aerodinamikai optimalizálásának köszönhetően ugyanis az EURO VI-os Iveco Stralis HI-WAY modellek a korábbi Euro V típusnál 2,33 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak.

A TÜV tanúsítványa is azt bizonyítja, hogy az új technológiai megoldások valós megtakarításokat eredményeznek az Iveco ügyfeleinek, így az Iveco Stralis hozzáadott értékének és rendkívül fejlett technológiáinak köszönhetően kiváló megoldás a szállítási ágazat számára.

iveco-stralis-hi-wayA két motor és az FPT Industrial által kifejlesztett, szabadalmaztatott és gyártott SCR katalitikus redukciós rendszer (HI-eSCR) kiemelkedő hatékonyságának köszönhetően az új Stralis termékcsalád kipufogógáz-visszavezetés (EGR) nélkül teljesíti az Euro VI szabvány korlátozásait. Ez a megoldás számos előnyt, például kisebb össztömeget, alacsony üzemanyag-fogyasztást és tartósabb használatot biztosít.

A tanúsító központ tesztjei során az új, 460 lóerős Euro VI Cursor 11 motorral felszerelt Stralis Hi-Way nyergesvontató EcoStralis-verzióját egy 460 lóerős Euro V Cursor 10 motorral felszerelt, előző generációs EcoStralis modellel hasonlította össze.

„Ez az elismerés egy újabb fontos eredménye annak a folyamatos munkának, amelyet az Iveco az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében végez. Ennek az elkötelezettségnek köszönhetően korábban már az EcoStralis Euro V modellünk is elnyerte a TÜV tanúsítványát, mivel a hagyományos változatoknál 7,32 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztott” – mondta el Lorenzo Sistino, az Iveco márkaelnöke.

Az Iveco

Az Iveco a New York-i (NYSE: CNHI) és a milánói értéktőzsdén (MI: CNHI) is jegyzett CNH Industrial N.V. vállalatnak, a világ egyik vezető termelőeszköz-gyártójának a márkája. Az Iveco könnyű-, közép- és nehézkategóriás haszonjárművek, nehéz terepen használható teherautók, autóbuszok, valamint speciális, tűzoltásra, katonai és polgári védelmi célokra használható járművek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Az Iveco több mint 26 000 alkalmazottal a világ 11 országában, Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában és Latin-Amerikában üzemeltet gyártóegységeket, ahol a legújabb technológiákat alkalmazza. Több mint 160 országban közel 5000 márkakereskedés és szerviz garantálja az Iveco-járművek műszaki támogatását. További információ a vállalatról a www.iveco.com, a CNH Industrial-ról pedig a www.cnhindustrial.com weboldalon található.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 752 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?