A rendőrség gyors és hatékony közreműködésének köszönhetően nem történt sem személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, sem nagyobb fennakadás az M1 autópálya rendkívüli téli időjárással érintett Fejér és Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2013. december 7-én a hajnali órákban az M1 autópályán Bicske és Tatabánya térségében a leesett hó ráfagyott az úttestre, ezért az emelkedőkön elakadtak a teher- és személy gépjárművek, melynek következtében kisebb torlódás alakult ki.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség megerősítő erőivel kiegészülve azonnal intézkedett és segített a gépjárművek mentésében. Ugyanakkor azonnal lezárták az érintett útszakaszokat és felhajtókat annak érdekében, hogy a gépjárművek további torlódását megakadályozzák és elkerüljék a baleseteket.

A reggeli órákban az autópályán várakozók közül egy hölgy fordult segítségért a Készenléti Rendőrség munkatársaihoz, mert elfogyott a cukorbetegségének kezeléséhez szükséges inzulinja. A járőrök a bajba jutott számára azonnal megnyitottak egy mellékutat, amelyen biztonságban tovább utazhatott.

A rendőrség a Magyar Közút és Nonprofit Zrt. szakembereivel folyamatosan kapcsolatot tartva 11 órakor mindenhol feloldotta az útzárakat, a várakozó tehergépjárművek folyamatos haladásának elősegítése érdekében – rendőri felvezetés mellett – biztosította a közlekedés rendjét.

A bevezetett rendőri intézkedéseknek köszönhetően az érintett útszakaszokon rendkívüli esemény nem történt.

ORFK Kommunikációs Szolgálat
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 409 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?