Újabb útszakaszokat korszerűsítettek Pest megyében

Újabb 11 kilométernyi mellékút korszerűsítése készült el Pest megyében. A Nagytarcsa, illetve Sülysáp térségében lévő útszakaszok rekonstrukciója összesen mintegy 2,4 milliárd forintba került – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Illusztráció
Illusztráció

Pécsi Norbert Sándor közölte: megközelítőleg 1 milliárd forintból vált európai színvonalúvá a Cinkotát Zsámbokkal összekötő út csaknem 4,5 kilométeres szakasza. Emellett befejeződött a Pest megyei Gomba és Sülysáp közötti mellékút 6,5 kilométeres, valamint az Aszód és Sülysáp közötti mellékút út 300 méteres szakaszának felújítása is, a projekt teljes költsége mintegy 1,4 milliárd forintot tett ki.

Az Új Széchenyi Terv keretében az idén országosan minden eddiginél nagyobb mértékben valósulnak meg teljes körű útfelújítások, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013-ban összesen több mint 457 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Pest megyében a folyamatban lévő európai uniós költségvetési ciklusban csaknem 16,2 milliárd forint értékben, több mint 88,5 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Forrás: MTI  (hda \ guz \ bsa)
.

(Ezt a cikket 240 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?