Európai fenntarthatósági díjat nyert az Iveco Stralis LNG

Az Iveco Stralis LNG (Liquified Natural Gas – cseppfolyósított földgáz) modellje nyerte az európai fenntartható szállításért odaítélt “Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit“ díjat. A döntést hozó rangos zsűri a szállítási iparág, a német autóipari szövetség (VDA), a média, a kutatási szektor, valamint német állami intézmények kiemelkedő képviselőiből állt.

iveco_stralis_lngAz elismerés elsődleges célja, hogy a haszongépjárműveket gyártó vállalatokat fenntartható működésre, valamint a fenntartható fejlődés alapelveinek további megszilárdítására ösztönözze. A díj emellett felhívja a figyelmet arra, hogy a felelősségteljes és fenntartható tevékenységek alapvető fontosságúak ahhoz, hogy a gyártók a környezeti problémákkal globális szinten tudjanak szembenézni. A cím ugyanakkor a vállalatok nyereségességének és versenyképességének növeléséhez is hozzájárul.

Az akár 330 lóerő teljesítményű, LNG-üzemű Stralis modell rendkívül tiszta működést biztosít, károsanyag-kibocsátása az Euro VI szabvány által meghatározott szintek alatt van, és elődeinél sokkal csendesebb. Ennek köszönhetően ideális városi használatra, például áruházakba történő kora reggeli szállításra, ugyanakkor a közel 750 kilométeres hatótávolságával hosszú távú utakra is alkalmas. A kiváló minőségű cseppfolyósított földgáz használata, illetve ára, valamint az alacsony fogyasztás kedvező üzemeltetést jelent.

A díjazott fenntarthatóság nem kizárólag az elkészült termékre vonatkozik. A zsűri értékelési szempontjai között ugyanis a fenntartható eljárásokat magában foglaló gyártási folyamat, valamint a környezet és a környezeti erőforrások védelme egyaránt előkelő helyet kapott.

A CNH Industrial (korábban Fiat Industrial) vállalat már a harmadik egymást követő évben vált világ- és európai szinten ágazatvezetővé a Dow Jones Fenntarthatósági Indexén (DJSI), amely a fenntartható befektetések értékelésének egyik legfontosabb kritériuma.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 255 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?