A Sydney környékén dolgozó ausztrál tehergépkocsi-tulajdonosok járműveik gyors szervizelésére számíthatnak, ugyanis az ausztrál csapat nyerte a Scania szervizszemélyzete számára megrendezett Top Team versenysorozat világdöntőjét. A második helyen Új-Zéland végzett, míg a dobogó harmadik fokára Finnország állhatott fel a november 22-23. között Södertälje-ban megrendezett versenyen.

A nyertes ausztrál csapat, Southern Stars, Sydney. Csapattagok: Phillip Sage, Graham Andrews, Michael Farrell, Logan Hoser és Benn Jeffery.
A nyertes ausztrál csapat, Southern Stars, Sydney. Csapattagok: Phillip Sage, Graham Andrews, Michael Farrell, Logan Hoser és Benn Jeffery.

Kihívást jelentő feladatok
A Top Team döntő négy állomást tartalmazott. Az első kettőben elméleti és gyakorlati feladat is szerepelt, amelynek eredménye határozta meg az utolsó két állomás indulási sorrendjét. Ekkor az új-zélandi csapat állt az élen. Azonban az ausztrál csapat még az időbüntetések ellenére is a lehető legtöbbet próbálta meg kihozni a hátralevő feladatokból. „Igazi csapatmunkát végeztünk.” – mondta Philip Sage, az ausztrál csapat vezetője. „Folyamatosan biztattuk egymást, hogy nem szabad feladni és biztosak voltunk benne, hogy meg tudjuk csinálni.”

A második helyezett új-zélandi csapat, Kiwis, Whangarei. Csapattagok: Scott Cann, Michael Adams, Gavin Brindle, John Burhenne és Shane Parker.

Verseny közönség előtt
A versenyt 400 fős közönség követte a helyszínen, köztük a döntőbe szintén bejutott argentin, osztrák, német, olasz, perui, szlovák és svájci csapatok tagjai. Az esemény élőben a weben is nézhető volt.

A döntő végén az ausztrál csapat állt a dobogó legfelső fokára, de versenysorozat igazi nyertesei a tehergépkocsi-tulajdonosok, akik biztosak lehetnek benne, hogy magasan képzett szervizszemélyzet gondoskodik Scaniájukról.

Harald Cederberg, a Scania Akadémia technikai oktatásokért felelős igazgatója megjegyezte: „Ugyan megvan az idei győztesünk, de a Top Team folytatódik. A versenysorozattal célunk, hogy szervizszolgáltatásaink színvonalát folyamatosan emeljük.”

A harmadik helyezett finn csapat, Kirkkopuiston Sissit, Lahtis. Csapattagok: Janne Murtoniemi, Saul Ala-Akkala, Jari Korhola, Petri Levonen és Teemu Tiihonen.

A Scania Top Teamről
Annak érdekében, hogy az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások értékét és minőségét emelje, a Scania nagy gondot fordít a szerviztechnikusok, szerelők és alkatrész-értékesítők képzésére, motiválására. A Scania Top Team ennek a hozzáállásnak kitűnő példája: megmutatja, hogyan lehet versenyszerű körülmények között fejleszteni a szaktudást.

A Scania Top Team rendezvénysorozat eredetileg svéd-indíttatású, egy verseny és egy szakmai továbbképzés elemeit ötvöző kezdeményezésből nőtte ki magát világszintű tréningprogrammá, amelyen bármelyik Scania szervizben dolgozó szerelőcsapat részt vehet. Napjainkig több ezer szerviztechnikus, valamint alkatrész-értékesítő vett részt a rendezvénysorozaton, így fejlesztve tudásukat.

A 2012-2013-as a nyolcadik nemzetközi Scania Top Team rendezvény és egyúttal ez az eddigi legnagyobb ilyen jellegű esemény. Körülbelül 60 ország 8.000 résztvevője jelentkezett a megmérettetésre.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 231 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?