Ellenőrzések Hírek

Veszélyes árukat szállító gépjárműveket ellenőriztek a 4-es főúton

Egyre nagyobb gondot fordítanak a fuvarozással kapcsolatos előírások betartására a veszélyes áruk fuvarozói, tapasztalták a katasztrófavédelmi szakemberek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a rendőrség munkatársaival közösen végzett 24 órás ellenőrzési akciójuk során, amelyet a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán tartottak.

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szóvivője a hétvégi ellenőrzést követően, vasárnap az MTI-vel közölte: egy nap leforgása alatt 389 járművet ellenőriztek. Ennek során átnézték az okmányokat, a biztonsági felszereléseket, megvizsgálták a veszélyes áruk szállításának feltételeit, és figyeltek az esetleges illegális szállításra, csempészárura is.

A tapasztalatok szerint a tranzitforgalomban résztvevők a legtöbb veszélyes árut a hajnali és a kora reggeli órákban szállítják a 4-es számú főúton. A megyén áthaladó veszélyes áruk nagyobb része szénhidrogén-származék, illetve vegyipari termék, a tranzitforgalom célja főként Románia, ahová legtöbbször bitument visznek.

Az ellenőrök megállapították: a fuvarozók fegyelmezettebbek lettek, és csupán egy tűzoltó készülék felülvizsgálatának elmaradása miatt kellett bírságot kiszabni.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 265 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .