Felújítási munkák miatt forgalomkorlátozások Szombathelyen a déli tehermentesítő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az új, országos szinten 33 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújítja a 86-os főút Szombathely déli tehermentesítő szakaszát a Perint-híd és a 87-es számú főút között. A héten megkezdett munkák megfelelő időjárási körülmények mellett folyamatosan, több ütemben zajlanak.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

A 86-os számú főút Szombathelyi déli tehermentesítő szakaszán 2013. november 15-től kezdődően külső vállalkozók bevonásával felújítási munkákat végeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kivitelezés során a főút felújításban érintett több mint három kilométeres szakaszának teljes felülete megújul. A régi burkolat felmarása, a lokális hibák kijavítása után egy kiegyenlítő aszfaltréteg, majd egy 6 centiméteres állandó aszfaltréteg beépítésére kerül sor.

A munkák a tervek szerint reggel 7:00 és délután 17:00 óra között zajlanak, a kivitelező az építési munkákra alkalmas időjárási körülmények között folyamatosan dolgozik. A félpályás terelés mellett torlódásokra kell felkészülni az erre közlekedőknek a nagy kamionforgalom miatt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a személygépkocsival közlekedőket, hogy aki teheti, a kivitelezés időtartama alatt kerülje el a fentebb jelzett útszakaszt és a városon keresztül haladjanak, a kamionosoktól pedig fokozott türelmet kér a társaság. Az előre láthatólag december elején befejeződő munkavégzés ideje alatt – aki erre jár – hosszabb menetidővel kell számolni.

Ezen kívül a lakosság megértését és türelmét is kéri a közútkezelő a munkák idejére!

Magyar Közút Nonprofit Zrt. – Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 275 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?