Gazdaságosabb útvonalakat is felkínál a fuvarozóknak egy új tervezőszoftver

Több ezer forintot spórolhatnak a fuvarozók egy informatikai fejlesztéssel. Az új térképes keresőn egy mozdulattal módosítható az útvonal, összehasonlíthatóak az árak. A rendszer olyan szakaszokat is felajánl, amelyre kevesebb útdíjat kell fizetni. A fejlesztés arra a problémára is megoldást ad, hogy sokan nem tudják fuvarfeladatonként szétbontani, lekönyvelni és továbbszámlázni az e-útdíjat.

térkép közleményhez 131112A térképes kalkulátoron – szemben a hu-go.hu oldalon található tervezővel – nemcsak kétfajta (leggyorsabb és normál) útvonal közül választhatunk, hanem másodpercek alatt számtalan utat felajánl a fuvarosoknak, ezért lehet, hogy egy kis változtatás több ezer forintos megtakarítást jelent – nyilatkozta a programot fejlesztő Secret Control GPS Kft. kereskedelmi igazgatója. Szász János elmondta, a Webbase-rendszeren egy mozdulattal megváltoztatható az útvonal, a térképen csak át kell húzni az egérrel a tervezett nyomvonalat. Ekkor azonnal új kalkulációt készít a rendszer, így pillanatok alatt eldönthető, melyik az optimális irány. A tapasztalatok szerint az utak között jelentős költségkülönbségek mutatkoznak.

elszámolás közleményhez 131112 v1A fuvarszervezők akkor is gyorsan reagálhatnak, ha változik az úti cél, vagy közbe kell iktatni valahol egy állomást.

A fuvarozók gyakran küzdenek azzal a problémával is, hogy a megbízók felé nehézkesen tudják igazolni a pontos fuvardíjat. Ha több megbízónak is dolgoznak, akkor nehéz, sok esetben lehetetlen szétbontani feladatonként az útdíj összegét. A vállalkozó a fejlesztés révén fuvarfeladatonként láthatja a megtett úthoz tartozó díjat. Így pontosan továbbszámlázhatják a megrendelőknek, nincs vita, hiszen egyértelmű, mikor, honnan, hová tartott a jármű.

A megbízók számára is megnyugtató ez a megoldás, hiszen biztosan csak azt az összeget számítja fel a fuvarozó, amelyet valóban az ő szállítmányára fizetett meg útdíjként. Az új rendszerrel nem veszhetnek el a bizonylatok, elektronikus formában akár évekkel később is visszakereshetők.

A frissítések azok számára elérhetők, akik beépített fedélzeti egységgel közlekednek és a Webbase-rendszer előfizetői.

Forrás: GOLD Communications
.

(Ezt a cikket 866 alkalommal tekintették meg.)