Hírek Kommunikáció és Informatika Márkahírek Renault

ÚJ ALKALMAZÁS A RENAULT TRUCKS TEHERAUTÓK ÖKOLÓGIAI LÁBNYOMÁNAK KISZÁMÍTÁSÁHOZ

A Renault Trucks az ingyenes EcoCalculator új verzióját kínálja a szállítóknak és a márkakereskedőinek. Az EcoCalculatorral mindenki egyszerűen ki tudja számítani teherautója ökológiai lábnyomát, az üzemanyag-fogyasztásban és a szén-dioxid-kibocsátásban elérhető megtakarításait, valamint a fuvarjai során kibocsátott CO2 mennyiségét (Franciaországban törvényben előírt kötelezettség 2013. október 1. óta). Az alkalmazás nagy segítséget nyújt azoknak is, akik az európai közbeszerzési pályázatokon indulnak, és kalkulációkat kell készíteniük a teljes életciklus alatti károsanyag-kibocsátásokra vonatkozóan.

eco_calculator_2_en2_x198_y139Az App Store-ról (http://bit.ly/ToBXJ2) és a Google Playről (http://bit.ly/TlBUug) ingyenesen letölthető EcoCalculator alkalmazás egy egyszerű és gyors eszköz a vállalatvezetők, a  középvezetők, a flottakezelők, vagy akár a mérések elvégzésével megbízott járművezetők számára. Az EcoCalculator valamennyi Renault Trucks teherautóhoz csatlakoztatható,  függetlenül a jármű meghajtásához használt üzemanyag típusától és az Euro norma besorolástól. A mérések eredményeit a készülékben el lehet tárolni, vagy akár továbbítani is lehet e-mailben.

Az EcoCalculator legfontosabb funkciója, hogy lehetővé teszi egy teherautó, vagy egy flotta ökológiai lábnyomának kiszámítását. Az alapadatok megadását követően (üzemanyag, fogyasztás, méret stb.) a flottakezelő azonnal megjelenítheti a fogyasztás csökkenéséből adódó költség-megtakarítást és a környezetterhelés csökkenésének mértékét. Az értékek megjeleníthetők összegszerűen, euróban, sőt a méréseket végző azt is előhívhatja, hogy mennyivel kisebb a környezetterhelés az Euro normában meghatározott károsanyagok (nitrogén-oxidok, szén-monoxid, szénhidrogének és részecskék), valamint a CO2-kibocsátás tekintetében. A számítás bármilyen üzemanyag típussal meghajtott (dízel, földgáz, B30, hibrid vagy elektromos) teherautó esetében elvégezhető.

eco_calculator_2_en1Az EcoCalculatorral az is mérhető, hogy a vállalat a különböző szállítási útvonalai során mennyi CO2-t juttat a levegőbe. Franciaországban ezt az értéket 2013. október 1. óta kötelező megadni a hatóságoknak, és minden olyan útvonalra ki kell számítani, amelynek kiinduló- illetve érkezési pontja Franciaország határain belül található. A járműre vonatkozó adatok megadásával (kilométeróra-állás, a motor típusa, fogyasztás stb.) a felhasználó azonnal megjelenítheti a teljes útvonalra vetített CO2-mennyiséget. A számítás alapja a jármű működési és fuvarban töltött ideje. A számításhoz használt együtthatót a francia közlekedési hatóság határozta meg 2012 áprilisában.

Az alkalmazás harmadik részében a járművek károsanyag-kibocsátásának költségét számíthatják ki a felhasználók, a teherautók teljes életciklusára vonatkozóan. Ez rendkívül fontos adat a vállalatvezetők és a járműforgalmazói hálózat számára, hiszen az összes európai uniós közbeszerzési pályázathoz kötelező megadni. Az EcoCalculator segítségével a felhasználók egyszerűen és pontosan meghatározhatják a kibocsátási szinteket és a hozzájuk tartozó költségeket euróban. A számítások alapja kizárólag a jármű fuvarban töltött működési ideje, amit külön előírások határoznak meg, a Renault Trucks motorok adatai (melyek kibocsátási szintje alacsonyabb lehet a szabványban előírtnál), a francia energia- és környezetgazgálkodási ügynökség (ADEME) adatai, az ADEME karbon adatbázisának adatai gázüzemű teherautók esetén, valamint az Európai Parlament és a Tanács 2009/33/EK irányelvében meghatározott értékek.

A konstruktőrök közül a Renault Trucks a legelsők között támogatta a közúti fuvarozók és a szállítási szakemberek mindennapi munkáját az okostelefonos alkalmazások kifejlesztésével.

eco_calculator_2_en3Jelenleg a Renault Trucks tizenegy alkalmazást kínál az AppStore-on és a Google Playen:

·          The Range (ingyenes): a Renault Trucks új Euro 6-os kínálatotának szemléletes bemutatásához

·          Cost Saver(ingyenes): a járműfenntartás költségeinek csökkentéséhez a szállító sajátosságainak figyelembe vételével

·        EcoCalculator (ingyenes): egy adott Renault Trucks jármű vagy egy flotta környezetterhelésének kiszámítására szolgáló kalkulátor, amellyel az üzemanyag-fogyasztás csökkenéséből adódó megtakarítás is kiszámítható

·        Truck Fuel Eco Driving (ingyenes): ezen a játékon keresztül a gazdaságos vezetést « gyakorolhatják » a sofőrök

 ·      NavTruck (fizetős): kifejezetten a nehéz teherautókhoz kifejlesztett, GPS alapú útvonalterező, amely tanácsokat is ad az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez

·         Time Book (ingyenes): XXI. századi vezetési napló a vezetési és a pihenőidő naplózásához 

·     DeliverEye (ingyenes): szállítási késedelem vagy a rakomány megrongálódása esetén ezen az alkalmazáson keresztül küldhet fotót a sofőr dátum, időpont és a hely feltüntetésével.

·    Réseau Renault Trucks (ingyenes): Renault Trucks márkakereskedés- és márkaszerviz-kereső, amely egyetlen kattintással megjeleníti a legközelebbi pontokat

·   Selected for you (ingyenes): ezzel az alkalmazással a felhasználó néhány másodperc alatt megtalálhatja és megoszthatja a gyártó leghasznosabb alkalmazásait, a következő linken: https://mobile.renault-trucks.com/SelectedForYou (mobiltelefonról)

·         Renault Trucks Racing (ingyenes): a kamionverseny-szimulátor iPaden is elérhető HD változatban 

·       Album photos chauffeurs / Truckers Gallery (ingyenes): képgaléria a teherautók iránti közös szenvedély megosztásához, a világ összes tájékáról beküldött teherautó-fotókkal. 

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 244 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .