A kecskeméti Mercedes-gyárhoz kapcsolódó új körforgalom épül az 5-ös főúton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. új körforgalmú csomópontot létesít az 5-ös számú főúton, a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. kecskeméti gyárához kapcsolódóan – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárából megkezdődött a B- osztályos személyautók kiszállítása. A március óta tartó sorozatgyártás során kétezer darab autó készült el, melyeket a mai naptól szállítanak a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegére.
Illusztráció – MTI Fotó: Ujvári Sándor

A tájékoztató szerint ez az egyike azoknak körforgalmú csomópontoknak, amelyek létesítését, illetve átépítését vállalta a magyar állam a Daimler AG sikeres beruházása érdekében.

„A vállalásoknak megfelelően a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. főbejáratához közel, az 5-ös számú főút 93+051 kilométer szelvényében lévő középponttal építtet új körforgalmat a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.” – idézi Völner Pálnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának szavait a közlemény.

A kivitelezést a közbeszerzési eljárás során kiválasztott DME Konzorcium (Duna Aszfalt Kft., Magyar Aszfalt Kft., EuroAsztfalt Kft.) végzi el, a konzorcium vezetője a Duna Aszfalt Kft. A beruházás mintegy 320 millió forintos állami költségvetési támogatásból valósul meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Mázsi Attila tájékoztatása szerint a csomópont korszerű közvilágítással lesz ellátva, a környező útszakaszokon a padka nemesített, illetve a műszakilag indokolt helyeken burkolt kivitelben készül el. A munkák múlt hétfőn kezdődtek, a kivitelező a hétvégén is dolgozik majd, így kedvező időjárás esetén már december végére elkészülhet az új csomópont.

A közleményben Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere úgy fogalmaz: a körforgalom építése fontos eleme Kecskemét gazdaságfejlesztési programjának, hiszen az infrastrukturális feltételek javítása további ipari beruházásokat ösztönözhet a városban.

Forrás: MTI  (hbj \ gpp \ kpt)
.

(Ezt a cikket 286 alkalommal tekintették meg.)