MINDEN MAGYARORSZÁGON ELADOTT ÖTÖDIK ÚJ KISHASZONGÉPJÁRMŰ FORD

Elképesztően lendületes értékesítései révén az idei év január és szeptember közötti időszakban 10,63% piaci részesedést elérve 652 db-ra növelte előnyét a piacvezető Ford a magyarországi személy- és haszongépjármű piacon, ami azt jelenti, hogy a márka továbbra is egy hónappal legközelebbi versenytársa előtt járva vezeti a hazai eladásokat. Ennek köszönhetően az év első kilenc hónapjában hazánkban minden tizedik eladott új autó, és minden ötödik eladott új kishaszongépjármű Ford volt.

ford-haszonjarmuvekA Ford 2013 első kilenc hónapjában kiemelkedően jól teljesítve, 5475 új gépjárművet regisztrálva, 10,63%-os piaci részesedést elérve őrizte meg piacvezető pozícióját a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon, miközben előnyért legközelebbi versenytársával szemben 652 darabra emelte, ami a márka egy havi átlagos hazai értékesítésének felel meg.

A Ford szárnyalása a haszongépjármű piacon kiemelkedően szembetűnő: itt január és szeptember között 1556 új gépjárművet regisztrált a márka, ami 14,9%-os piaci részesedést jelent, ám ha csak a kishaszongépjárművek piacát vizsgáljuk, a Ford részesedése eléri a 20,84%-ot! A haszongépjárművek fontosságát a Ford portfóliójában az is jól mutatja, hogy az év első kilenc hónapjában a márka értékesítéseinek 67,5%-át tették ki a személygépjárművek, míg 32,5%-át, azaz közel egyharmadát a haszongépjárművek képviselték.

„Abban, hogy a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon immáron rövid megszakítással közel öt éve piacvezető Ford az idei év első kilenc hónapjában mintegy egy havi értékesítésének megfelelő előnyt tudott szerezni legközelebbi versenytársával szemben, kiemelkedő szerepe van folyamatosan megújuló, díjnyertes haszongépjármű portfóliónk sikerének. Ennek a megújulásnak, amely a 2013-as ’Év Pickupja’ díjat elnyert Ranger-rel kezdődött, majd a 2013-as ’Év Haszongépjárműve’ díjat elnyert Transit Custom-mal, és a 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ díjat elhozó, a márkakereskedéseinkbe most ősszel megérkező Transit Connect-el folytatódott, még koránt sincs vége: jövő évben érkezik a vadonatúj Transit Courier, valamint az új Transit, amelyek révén piac legteljesebb, egyben legfiatalabb és legerősebb haszongépjármű portfóliójával rendelkezünk majd. ” – fogalmaz Kővágó-Laky Andrea, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Természetesen legalább ilyen fontos a hazai értékesítésünk mintegy kétharmadát kitevő személyautó portfóliónk töretlen sikere is a vásárlók körében, ahol legnagyobb sikernek az elmúlt két évben világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Focus, a világ legnépszerűbb kisautójának bizonyuló Fiesta, a DEKRA 2013-as tanulmánya szerint kategóriája legmegbízhatóbb autójának számító C-Max, valamint az AUTOBEST 2013 díjat elnyerő B-Max örvendenek.” – teszi hozzá Kővágó-Laky Andrea.

Szeptemberig egyébiránt Magyarországon a legnépszerűbb Ford modellnek idén is a Focus bizonyult, amely hazai értékesítéseink 26,5%-át tette ki, ezt követte a Transit (17,6%), a Fiesta (15,3%), a Mondeo (11,2%) a Ranger (5,7%), a C-Max (5,3%) és a Transit Connect (3,9%).

Forrás: Ford
.

(Ezt a cikket 373 alkalommal tekintették meg.)