Gazdaság Hírek Közút

Folytatódik a Pereszteg-Sopron-országhatár autóút kivitelezésének előkészítése

Folytatódik a Pereszteg-Sopron-országhatár autóút kivitelezésének előkészítése; az UTIBER Közúti Beruházó Kft. és az UVATERV Zrt. által alkotott M85 Konzorcium nyerte az új megvalósíthatósági hatástanulmány és kiegészítő környezetvédelmi dokumentáció elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárást – közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

autopalya-aszfaltKözleményük szerint a konzorcium nettó 138,7 millió forintos ajánlattal nyert; a tanulmányoknak 2015 első negyedévére kell elkészülnie, az építés várhatóan 2018 első félévében kezdődhet és 2020 végén zárulhat.

A nyertes pályázó feladatai közé tartozik a megvalósíthatósági tanulmány készítése a meglévő és alternatív nyomvonalakra a korábbi tervek felhasználásával, környezetvédelmi előzetes konzultációs dokumentáció elkészítése, beleértve a határon átnyúló hatások vizsgálatát is, környezeti hatásvizsgálat, valamint előzetes régészeti dokumentáció elkészítése, Natura2000 hatásbecslés, forgalmi vizsgálat, közúti biztonsági hatásvizsgálat, költség-haszon elemzés készítése.

Emlékeztetnek: a közel 27 kilométer hosszú, külön szintű csomópontokkal, fizikai elválasztással épülő gyorsforgalmi autóút az Új Széchenyi Terv keretein belül valósul meg. Az évtizedes előkészítés során Magyarország 2004-es uniós csatlakozása, illetve 2006-ban a Natura2000 területek kijelölése kapcsán olyan új uniós jogszabályi és környezetvédelmi problémák merültek fel, amelyek miatt kiegészítő tervezési feladatok váltak szükségessé, illetve a meglévő terveket részben módosítani kell. A korábbi nyomvonal jelentős része ugyanis Natura2000 területeket érint, ami még a tervezés korábbi időszakában nem volt ismert.

Forrás: MTI  (bly \ gjé \ gkp)
.

(Ezt a cikket 272 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .