Kategóriák

Kategóriák

Gazdaság Hírek Közút

Növelik az autópályákon a közlekedés biztonságát

Az Új Széchenyi Tervben 55 milliárd forint áll rendelkezésre a személyi sérüléses balesetek megelőzését szolgáló fejlesztésekre, ebből 13,5 milliárd forintnyi beruházás a jövő év végére befejeződik a gyorsforgalmi úthálózaton – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a projektindító rendezvényen kedden Budapesten.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár nyilatkozik az M0-s  autóút M6-51. sz. főút közötti, Szeged felé tartó, 11 kilométer hosszú, 3 forgalmi sávosra, egy leállósávosra bővített félpályájának átadása után 2013. június 30-án. MTI Fotó: Földi Imre Azonosító: D__FO20130630019
Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár – MTI Fotó: Földi Imre

A projekt része az M3 autópálya fővárosi bevezetőjén a mintegy 25 kilométer hosszú beton terelőfal és a szemből jövő autók fénye elleni védelem kiépítése – tette hozzá az államtitkár.

Krivi Béla, a projektet irányító Oviber Kft. főmérnöke elmondta, hogy az M5 és az M0 autópályák találkozásánál korrigálják a csatlakozás nyomvonalát és kivilágítják a csomópontot.

Kozlekedesi csomopont M-0-as es az M-5-os talakozasanal Nemediszolonel ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
Közlekedési csomópont az M0-ás és az M5-ös találkozásánál Némediszőlőnél
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Börzsei Tibor, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: az autópályák mentén megerősítik, illetve ahol szükséges, megmagasítják a vadvédelmi kerítést. Felszerelnek 29 darab változtatható jelzésű táblát, 30 kamerát és 3 meteorológiai állomást is.

A projekt uniós támogatása 85 százalék, a nemzeti finanszírozás 15 százalékos.

Forrás: MTI  (ghg \ gtr \ bpt)
.

(Ezt a cikket 223 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE