Egymilliárd forintot meghaladó mellékút-felújítás készült el Szolnok megyében

Több mint egymilliárd forintból két mellékútszakaszt újítottak fel Jász-Nagykun-Szolnok megye jászsági és nagykunsági térségében.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Több mint egymilliárd forintból két mellékútszakaszt újítottak fel Jász-Nagykun-Szolnok megye jászsági és nagykunsági térségében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szerdán az MTI-vel.

uj-aszfalt-kozuton-130623
Illusztráció

Pécsi Norbert Sándor elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében 1,25 milliárd forintos európai uniós támogatással megvalósult projekt során a Jászapátit Jászszentandrással összekötő, 5,7 kilométer hosszú, valamint a Kunhegyes és Abádszalók közötti 5,4 kilométeres mellékutat újították fel. Mindkét szakaszon burkolaterősítést és -szélesítést, árok-, illetve padkarendezést végeztek, megújították az útburkolati jeleket és az átereszeket.

Pécsi Norbert Sándor jelezte: az idén országosan minden eddiginél több, összesen mintegy 555 kilométert érintő teljes körű felújítást hajt végre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hazai alsóbbrendű úthálózat legrosszabb állapotú részein.

Ezen belül csaknem 5,9 milliárd forint értékben mintegy 45,1 kilométer út felújítására nyílt lehetőség Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Forrás: MTI  (hbj \ gtr \ gkp)

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

.

(Ezt a cikket 209 alkalommal tekintették meg.)