Hírek Rendezvények Szervezetek hírei Versenyek

2013-ban Könczöl András, a Vere Gestum Kft. gépkocsivezetője Magyarország legjobb kamionsofőrje!

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága „5 tengelyen – biztos kézzel!” címmel meghirdetett közlekedésbiztonsági versenyének országos döntőjére 2013. október 9-én a zsámbéki Driving Camp Hungary vezetéstechnikai tanpálya exkluzív környezetében került sor.

A dobogó: Simon Zoltán Zsolt, Könczöl András és Nagy Lajos
A dobogó: Simon Zoltán Zsolt, Könczöl András és Nagy Lajos

A hagyományteremtés szándékával szervezett országos vetélkedősorozatra benevezett gépkocsivezetők közül a három elődöntőben legjobban szereplő öt-öt versenyző került a döntőbe. A versenyzők elméleti tudását és gépkocsi-vezetői képességét, rátermettségét alaposan próbára tette az egész napos küzdelem. A döntőbe került legjobbaknak írásbeli teszttel, a centrum adottságait is kihasználó ügyességi feladatsor végrehajtásával, egy rakományrögzítési feladatsor megoldásával, és egy takarékos vezetési stílust tesztelő szimulátor-berendezésen végrehajtott gyakorlattal kellett bizonyítaniuk felkészültségüket.

A versenyt nagy küzdelemben végül Könczöl András, az ikrényi Vere Gestum Kft. gépkocsivezetője nyerte, így ő lett az egymillió forintos fődíj, és a Best Truck Driver Hungary – 2013 cím boldog tulajdonosa.

A második helyen Simon Zoltán Zsolt egyéni vállalkozó, a harmadikon Nagy Lajos, a Klippel Kft. gépkocsivezetője végzett, akik 100 000, illetve 50 000 forintos utazási bónnal térhettek haza. A győztesnek és a helyezetteknek dr. Halmosi Zsolt r. dandártábornok, országos rendőrfőkapitány-helyettes, rendészeti főigazgató, az ORFK-OBB alelnöke, a Versenybizottság elnöke adta át a díjakat.

Külön köszönet illeti a versenysorozat kiemelt szakmai támogatóit, a Waberer’s International Zrt-t, a Gartner Intertrans Hungária Kft-t, az Első Magyar Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ Zrt-t (Driving Camp Hungary), illetve a Borsod Volán Zrt-t, akiknek támogatása és együttműködése, munkatársaik szakértelme nélkülözhetetlen volt a remek versenysorozathoz. Természetesen elismerés illeti a döntőt jelenlétükkel is megtisztelő munkaadókat, a lelkes szurkolóként egész nap kitartó családtagokat, rokonokat, barátokat, és valamennyi versenyzőt, akiknek felelősségteljes és fegyelmezett hozzáállása nagyban hozzájárult a versenysorozat sikeréhez.

Az eseményen az ORFK-OBB több magas rangú képviselője is részt vett: dr. Halmosi Zsolt mellett Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az OBB ügyvezető elnöke és Kiss Csaba r. alezredes, az Autópálya-felügyeleti és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, az OBB főtitkára is megtisztelte jelenlétével a zsámbéki döntőt. A szervezők őszintén remélik, hogy a kitűzött célok megvalósultak: egyrészt sikerült megtalálni Magyarország idei legjobb kamionvezetőjét, másrészt a verseny hozzájárult a biztonságosabb közúti közlekedés megteremtéséhez, és növelte a hivatásos gépjárművezető szakma elismertségét, a közúti fuvarozás hírnevét.

Forrás: NiT Hungary
.

(Ezt a cikket 656 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .