Hírek Márkahírek Üzemanyag Versenyek Volvo

A 2013-as teherautó-vezetők fogyasztási versenye a végéhez közeledik

A 2013-as év egy újabb év a sorban, melynek során a Volvo Trucks folytatja a kelet-közép európai piacon a Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének projektjét. Már márciustól kezdve különféle selejtezőket tartottak 14 kelet-közép európai országban, azzal a céllal, hogy saját nemzeti bajnokuk legyen gazdaságos vezetésben, aki egyben az országukat is képviseli a kelet-közép európai döntőben. Most a verseny a végéhez közeledik, izgalmas részhez – a végső döntő október 19-én Horvátországban kerül megrendezésre.

volvo-edc finalA 2013-as Tehetrautó-vezetők fogyasztási versenye most a döntőhöz közeledik. A Volvo Trucks rendezvénysorozata az üzemanyag-takarékosságot, s ezáltal a járművezető üzemanyag-takarékosságban betöltött szerepét hangsúlyozza.

Lenyűgöző számú, megközelítőleg 3200 teherautó-vezető csatlakozott a versenyhez ebben az évben.

Közülük mindenki versenyzett már a különböző helyi piaci selejtezőkön – megpróbálva a legkevesebb üzemanyagot elhasználni – azzal a céllal, hogy az országos döntőbe jussanak, a verseny nemzeti bajnokai legyenek és megnyerjék a jogot arra, hogy képviseljék az adott országot a kelet-közép európai döntőn.

“A Teherautó-vezetők fogyasztási versenyén részt vevők száma a közép-kelet európai piacon majdnem kétszer annyi versenyzőt vonzott az előző évhez képest, ami azt bizonyítja, hogy nagy és még mindig emelkedő az érdeklődés az üzemanyag-takarékos vezetés iránt – ez egy olyan kérdés, amely haszonnal jár mind a szállítmányozó cégeknek, mind a környezetnek”,  magyarázta Andreas Wahlgren, a Volvo Group Trucks kelet-közép európai marketing vezetője, és a verseny fő szervezője.

Két héten belül, október 19-én csak a 14 nemzeti bajnok találkozik Opatijában, Horvátorzágban, ahol a képességeiket összemérve sor kerül a döntőre a grobniki tesztpályán.

A verseny döntő köre után a Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének győztesét – a kelet-közép európai gazdaságos vezetés bajnokát – megkoronázzák, és átadják a fődíjat is: egy vadonatúj Volvo V40-es személyautót.

A végső döntőn, Opatijában Magyarországot Simon Zoltán képviseli, aki a magyarországi döntő során, mely Budapesten került megrendezésre 2013. szeptember 29-én, bizonyította képességeit. Ő a legüzemanyag-takarékosabb sofőr, s így nemzeti bajnoka lett a 2013-as magyarországi Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének.

A 2013-as Teherautó-vezetők fogyasztási versenyén résztvevő kelet-közép európai országok: Bosznia, Bulgária, Csehország, Horvátország, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

Teherautó-vezetők fogyasztási versenye a Volvo Trucks szervezésében – Tények

A Teherautó-vezetők fogyasztási versenyén professzionális sofőrök versenyeznek a lehető legüzemanyag-takarékosabb módon. A rendezvény 2011-ben indult a Volvo Trucks szervezésében, főképp azért, hogy kiemeljék a sofőrök üzemanyag-fogyasztásban betöltött szerepének fontosságát. Az esemény, amely globális versennyé alakult, sikeresnek bizonyult, és nagy érdeklődést váltott ki mind a teherautó-vezetők, mind az általuk képviselt cégek körében, különösen a kelet-közép európai piacon, ahol elhatározták, hogy évenként megrendezik a versenyt.

Egy lengyel sofőr, Paweł Ozimek az EPO-Trans Logistic-től nyerte a múlt évi fogyasztási versenyt, miután bemutatta verhetetlen képességeit az utolsó körben 2012. októberében a csehországi Olomouc-ban. Sikerült tökéletes egyensúlyt tartania a sebesség, az idő és az üzemanyag-fogyasztás közt, elhasználva 22,2 liter üzemanyagot 100 km-en.

A  Teherautó-vezetők fogyasztási versenye a Volvo Trucks szervezésében szerves része a Minden Csepp Számít kommunikációs kampánynak, azzal a céllal, hogy megmutassák: az üzemanyag-fogyasztásban számottevő megtakarítás érhetünk el relatív egyszerű intézkedésekkel.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 264 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .