Megnyílt egy fontos közlekedési csomópont a fővárosban

Megnyílt a forgalom előtt pénteken Budapest XXII. kerületében a Növény utcai külön szintű csomópont, amely a Nagytétényi út forgalmát vezeti rá az M0 autóútra – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel közleményben.


Nagyobb térképre váltás

A csomópontot Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere és Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője adta át.

A csomópont az M0 autóút déli szektorának az M6-os autópálya és az 51-es számú főút közötti szakaszában épült, és kiváltja a szintbeli vasúti keresztezést, amely korábban már több halálos baleset helyszíne volt.

A Növény utca külön szintű átvezetésével megépült a 6-os számú főút mindkét forgalmi iránya számára egy közúti híd, valamint a Kelenföld–Tárnok vasútvonal vasúti hídja is.

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, a Közlekedés Operatív Program részeként uniós források segítségével valósult meg. A kivitelezést – az M-0 Déli ág II. Konzorcium tagjaként – a Strabag-MML Kft. és a Strabag Általános Építő Kft. végezte.

A csomópont része az M0 autóút – M6-os autópálya és az 51. számú út közti – kibővítésének, amely 35 milliárd forintba került. Ebből 3,7 milliárd forint a Növény utcai csomópont beruházási értéke.

Forrás: MTI  (ghg \ gtb \ gkp)
.

(Ezt a cikket 207 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?