NKH – Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum: Közösen a biztonságért

A vezetéstechnikai és balesetmegelőzési ismeretek fejlesztése a célja a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum (Hungaroring) között pénteken létrejött együttműködési megállapodásnak. A közúti balesetek számának további csökkentése érdekében megkötött szerződést Győri Gyula elnök és Gazsi Júlia ügyvezető írta alá.

A fotót Iró Zoltán készítette. Forrás: NKH

 A hazai közlekedésbiztonság és balesetmegelőzés területén már eddig is példaértékű összefogás újabb állomása a mostani együttműködés – fogalmazott Győri Gyula, a közlekedési hatóság elnöke. Hozzátette: össztársadalmi érdek a közlekedésbiztonság fokozása és magas szinten tartása. A közlekedésbiztonság a hatóság számára olyan stratégiai terület, melyet a közlekedésigazgatás és az ellenőrzés eszközein keresztül napi szinten befolyásol. A mostani együttműködés kapcsán hatékony segítséget kívánnak nyújtani különböző korcsoportoknak és szegmenseknek a gyermekektől egészen a hivatalos járművezetőkig.

Gazsi Júlia, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője úgy véli, a Tanpálya a Nemzeti Közlekedési Hatóságra, mint egyik legfontosabb stratégia partnerére tekint, akivel közösen elérhetik kitűzött céljaikat „Örülünk, hogy minket választottak, hiszen az elmúlt tizenöt évben felhalmozott szakmai tudásunk együtt még fokozottabban kiaknázható a balesetmentes közlekedésért folytatott kampányunkban. A prevenciót, a megelőzést mindketten fontosnak ítéljük meg, és a rövidesen beinduló gyermekprogramunkkal immár minden korosztályt meg tudunk szólaltatni, így a közös erőfeszítéseink remélhetőleg komoly eredményekkel járnak majd közútjaink és az ott közlekedők biztonsága érdekében” – jelentette ki Gazsi Júlia.

Az együttműködési megállapodás alapján a két fél közös szakmai javaslatokat, programokat dolgoz ki, kölcsönösen megjelenési lehetőséget biztosítanak a rendezvényeken, a célok elérése érdekében pedig munkacsoportot hoznak létre.

Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság
.

(Ezt a cikket 234 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?