Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Homokkal próbálják eltávolítani a szennyeződést az M43-asról

Homokkal kísérlik meg eltávolítani az M43-as autópályáról az úttestre folyt szennyeződést a maroslelei csomópont közelében az Állami Autópálya-kezelő Zrt. (ÁAK) munkatársai – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója hétfőn.

Az Állami Autópályakezelő Zrt. munkatársai teherautóról homokot szórnak az M43-as autópálya maroslelei felhajtója közelében, a Szeged felé vezető oldalának lezárt külső sávjában 2013. szeptember 23-án. Az útpályára 2013. szeptember 20-án hajnalban folyt ragacsos, szilikon alapú anyag egy teherautóból. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Az Állami Autópályakezelő Zrt. munkatársai teherautóról homokot szórnak az M43-as autópálya maroslelei felhajtója közelében, a Szeged felé vezető oldalának lezárt külső sávjában 2013. szeptember 23-án. Az útpályára 2013. szeptember 20-án hajnalban folyt ragacsos, szilikon alapú anyag egy teherautóból.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A sztráda külső sávjára még péntek hajnalban folyt egy tehergépjárműből ragacsos, szilikon alapú anyag. Az autópálya érintett szakaszát csúszásveszély miatt, a balesetek elkerülése érdekében lezárták. Az autópálya felüljárójáról is jól látható nyom hozzávetőleg egy méter széles. A Szeged felé vezető oldal külső sávjában található szennyeződés a maroslelei csomópontnál kezdődik, és 5 kilométeren át, egészen a Rákóczi-telepi csomópontig tart.

Az úton dolgozó munkások elmondták, hogy a ragacsos anyag vízzel érintkezve rendkívül csúszóssá válik.

Az ÁAK munkatársai hétfő dél körül egy teherautó platójáról szórtak az útra homokot, amelyet partvisokkal és egy forgókefével felszerelt munkagéppel oszlattak szét.
Arany-Tóth Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a szennyeződés az élelmiszer- és a gyógyszeriparban használt szilikonszármazék, amely sem az emberre, sem a környezetre nem jelent veszélyt.

Az Állami Autópályakezelő Zrt. munkagépei az M43-as autópálya lezárt maroslelei felhajtójánál 2013. szeptember 23-án. Az útpályára 2013. szeptember 20-án hajnalban folyt ragacsos, szilikon alapú anyag egy teherautóból. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Az Állami Autópályakezelő Zrt. munkagépei az M43-as autópálya lezárt maroslelei felhajtójánál 2013. szeptember 23-án. Az útpályára 2013. szeptember 20-án hajnalban folyt ragacsos, szilikon alapú anyag egy teherautóból.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Róna Márta, az ÁAK szóvivője az MTI megkeresésére közölte, a cég munkatársai péntek óta folyamatosan dolgoznak a szennyeződés eltávolításán, de a munka előreláthatólag az elkövetkező pár napban is folytatódni fog.
A munkavégzés helyén a külső sávot elkerítették, csak a belső sáv használható 60 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. A sztrádára a maroslelei csomópontnál nem lehet fölhajtani Szeged irányába.

A rendőrség korábban azt közölte: keresik azt a járművet, amelyből a szennyeződés kifolyhatott.

Forrás: MTI  (bkzg \ bti \ ppd)
.

(Ezt a cikket 215 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .