Ellenőrzések Fuvarpiac Hírek

Újabb lépés a külföldiek jogosulatlan fuvarozásának felszámolására

A külföldi fuvarozók engedély nélküli tevékenysége hazánkban, a Schengeni határok megszűnése óta jelentős jelentős versenyhátrányt okoz a nemzetközi fuvarozást végző magyar fuvarozóknak.

iveco-kamion-m7-autopalyan-130623
Illusztráció

A probléma abból adódik, hogy a nemzetközi szerződésekben rögzített, korlátozott számú fuvarengedélyeket, ellenőrzés hiányában többször is felhasználják az olcsóbban dolgozó, főleg kelet európai (ukrán, román, bolgár…) illetve török fuvarozók.

A külföldi kamionok fuvartevékenységének ellenőrzését sürgeti már hosszú évek óta Ignácz József Péter, az MKFE Keletre és TIR-el Fuvarozók Szakbizottságának vezetője, valamint többször foglalkozott a témával a Fuvarlevél magazin is. A jogosulatlan fuvarozással kapcsolatos tényeket és a probléma megoldását jól összefoglalja Kaibinger Tamás Fuvarlevélben megjelent cikke, amely június elején oldalunkon is megjelent.

Akkor már sejteni lehetett, hogy az E-útdíj bevezetésének kapcsán elérkezett az idő, hogy az úthasználati jogosultság mellett a külföldi kamionok fuvarengedélyeit is ellenőrizzék. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete az elmúlt héten a médiát is felhasználva hívta fel a figyelmet a probléma nemzetgazdaságra gyakorolt negatív hatására, valamint ismertette javaslatait a külföldiek illegális fuvarpiaci tevékenységének megakadályozására vonatkozóan.

Reméljük a kormányzat és a hatóságok részéről is érzékelik az ügy fontosságát és mielőbb elfogadják az MKFE javaslatait.

Karsai Attila – hungarokamion.hu
.

(Ezt a cikket 708 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .