Előzetesben az M3-as autópályán „zsebre bírságoló” rendőrök

Előzetes letartóztatásba helyezte szerdán az Egri Járásbíróság azt a két rendőrt, akit hétfőn „zsebre bírságolás” miatt vettek őrizetbe – közölte Szalóki Zoltán Heves megyei főügyész az MTI-vel.

ORFK felvétele: H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

Az Egri Nyomozó Ügyészség és a Nemzeti Védelmi Szolgálat Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata közös akciót hajtott végre az M3-as autópálya Gyöngyös környéki szakaszán feltételezett rendőri korrupció felderítésére.

Két, a Heves megyei autópálya-rendőrség állományába tartozó rendőr közúti szabálysértésre hivatkozva megállított egy szlovák kamionost. Úgy engedték tovább, hogy 20 eurót (6000 forint) kértek és kaptak tőle. Az átvételről nem adtak bizonylatot, és a pénzt megtartották.

Az Egri Nyomozó Ügyészség a szabálytalan intézkedéskor átvett készpénzt lefoglalta, és a gyanúsítottakat őrizetbe vette. Az ügyészség a két rendőrt kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja.

Az Egri Járásbíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását. A döntés nem jogerős, mert az egyik gyanúsított és a védők fellebbeztek – közölte Szalóki Zoltán.

Forrás: MTI  (bkug \ ez \ blz)
.

(Ezt a cikket 273 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?