Csuklós buszokat szállít a Volánbusznak a Rába – tette közzé a járműgyártó kedden a BÉT honlapján.

Illusztráció - Fotó: Volvo
Illusztráció – Fotó: Volvo

A tájékoztatás szerint a kedden aláírt szerződés értelmében a Rába Jármű Kft. a jövő év tavaszán kezdi meg a 61 csuklós autóbusz szállítását, mintegy 16 millió euró (4,8 milliárd forint) értékben.

A Volánbusz Zrt.-vel megkötött szerződés a Rába-Volvo együttműködés első fontos eredménye – írták a közleményben.
Kiemelik: a Rába és a Volvo sikere biztosítja, hogy az autóbuszok beszerzésére fordított közpénz teljes egészében az ország határain belül hasznosul.

A Rába jelezte: továbbra is éves szinten 200-300 modern autóbusz szállításával számol a Volvo-együttműködés keretében, ezért a felek továbbra is aktívan figyelik a piaci lehetőségeket, és törekednek arra, hogy a megrendelői igényeket versenyképes megoldásokkal elégítsék ki.

A svéd Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding Nyrt. február 12-én kötött stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást Budapesten, az Országházban. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az eseményen hangsúlyozta: a Rába-Volvo szövetség lendületet ad majd a magyar buszgyártásnak. A megállapodással lehetővé válik, hogy a legmodernebb buszok hazai gyártása kezdődjön meg a legfejlettebb technológia alkalmazásával és az importtartalom teljes ellentételezésével.

A Rába illetékesei egy hónappal később azt közölték: a gyártás 2014 elejére tervezett beindítása várhatóan 300 új munkahelyet hoz létre, egyharmada a külső beszállítóknál keletkezik, másik harmada a Rába Jármű Kft.-nél, a fennmaradó rész pedig – a termelés felfutása után – a Rába-csoport más vállalatainál.

A darabszámtól függően akár több milliárd forintra rúghat az az összeg, amit a Rába a buszgyártás beindítására fordít. A buszok a Rába Jármű Kft. több tízezer négyzetméteres győri csarnokában készülnek majd.

Forrás: MTI  (bly \ guz \ hgp)
.

(Ezt a cikket 687 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?