A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez kerül az autópályák kezelése

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) közútkezelői tevékenysége a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez kerül a kormány határozata alapján.

m7-autopalya-hetvegen-130615A keddi Magyar Közlönyben közzétett határozat szerint 2013. november elsejei hatállyal veszi át a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetői és fenntartási tevékenységét a Magyar Közút ingyenes üzletágátadás keretében. A Magyar Közúthoz kerülnek az ehhez szükséges eszközök, vagyon és munkavállalók.

Az ÁAK Zrt. ezt követően kizárólag az országos közutak használatarányos díjszedési rendszerre vonatkozó díjszedési, pótdíjazási és díjellenőrzési, valamint a megtett úttal arányos díjszedési rendszerben díjszedési, egyetemes útdíj-szolgáltatói és díjellenőrzés-támogatói tevékenységet végzi.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert bízta meg azzal, hogy gondoskodjon a feladatátadás végrehajtásához szükséges – különösen a tevékenységek jogutódlására és a kapcsolódó szerződések átadására vonatkozó – jogszabályok, illetve jogszabály-módosítások előkészítésével.

Forrás: MTI  (gpp \ gkp)
.

(Ezt a cikket 238 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?