Kilencliteres Scania motor dolgozik egy észak-ausztrál cukorgyár mozdonyában, amely egyszerre 1000 tonnányi rakományt mozgat.

A Scania rendszeresen újít fel cukornádat szállító mozdonyokat az ausztrál Észak-Queensland-ben. Az egyik legutóbbi ilyen, új életre keltett mozdony egy erős és üzemanyag-hatékony kilencliteres, öthengeres Scania motort kapott felújított alvázához és felépítményéhez.

A Mullgrave Mill cukorgyár mérnökei szerelték be a motort, amelynek későbbi beállításait, illetve az automata Allison sebességváltóval történő összehangolását a helyi Scania szerviz végezte el. Az eredmények az ügyfél előzetes elvárásait bőven felülmúlták. Eleinte 58 cukornádszállító vagont kapcsoltak a mozdony után, amelyek mindegyike 10 tonna rakományt vitt. Az új motor gond nélkül mozgatta ezt a terhet, így növelték a vagonok számát, egészen addig, amíg el nem érték a 100 vagont. A vonat megbirkózott az extra, összesen 1000 tonnás terheléssel és gond nélkül, 16 km/óra átlagsebességgel húzta a vagonokat.

Az öthengeres motor sikerén felbuzdulva a mérnökcsapat már V8-as erőforrás beépítésén dolgozik, amelyet terveik szerint hamarosan üzembe is állítanak.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 348 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?