Fidesz: az üzemanyag ára a Gyurcsány-Bajnai-korszak öröksége

Jelentős részben a Gyurcsány-Bajnai-korszak örökségének tulajdonítja a benzin és a gázolaj árát a Fidesz szóvivője.

uzemanyag-fogyar_2013-08-23Zsigó Róbert pénteken közleményben reagált az MSZP-s Török Zsolt kijelentéseire, aki sajtótájékoztatón követelte az üzemanyagok árának, valamint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

A Fidesz szóvivője szerint „a baloldal nap mint nap lyukra fut, amikor olyan dolgokat próbál a Fidesz-kormány nyakába varrni, ahol előbb inkább a saját felelősségét kellene megvizsgálnia”.

Emlékeztetett arra: a baloldal a kormányzása idején többször emelte a jövedéki adót, a Fidesz-kormány ezzel szemben folyamatosan figyelemmel kíséri az üzemanyagok árának változását – fűzte hozzá. A kabinet ennek jegyében vezette be a kereskedelmi gázolajárat, amelynek legfőbb célja az volt, hogy a gazdaságot és a lakosságot megkímélje a benzin-, illetve gázolajár-emelkedés továbbgyűrűzésétől – tudatta a szóvivő.

„Az áfacsökkentés ügyében tett ígéretek a bukott baloldaltól szintén teljesen hiteltelenek, hiszen jól ismerjük az ilyen jellegű javaslataikat: 2005-ben egyszer már törvényt fogadtak el az áfacsökkentésről, majd megválasztásuk után a korábbinál is magasabbra emelték az áfát” – bírált Zsigó Róbert, aki szerint a baloldal most sem tenne másképp. Maga Bajnai Gordon is kijelentette, hogy esze ágában sincs támogatni az áfacsökkentést – szögezte le a szóvivő.

Közölte: a baloldal hiteltelen ígérgetéseivel szemben a Fidesz-kormány érdemben segíti a magyar családok megélhetését, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően több pénz marad az emberek zsebében és ősszel további családokat támogató intézkedésekről születik döntés.

Forrás: MTI  (bet \ bhi)
.

(Ezt a cikket 272 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?