Traktorhúzó Európa Kupa Hajdúböszörményben holland sikerrel

A Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán, Hajdúböszörményben vasárnap rendezték meg a 4,5 tonnás Modified versenytraktorok futamát, amelyen négy országból hét versenytraktor indult.

A holland Manon Kools, a holland Agrifac Interaction nevű versenytraktor pilótája integet a közönségnek a Traktorhúzó Európa Kupa Super Stock kategóriájának kvalifikációs futamában Hajdúböszörményben 2013. augusztus 17-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A holland Manon Kools, a holland Agrifac Interaction nevű versenytraktor pilótája integet a közönségnek a Traktorhúzó Európa Kupa Super Stock kategóriájának kvalifikációs futamában Hajdúböszörményben 2013. augusztus 17-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A tízezer lőerős monstrumok 24 tonnás súlypad elhúzásában versenyeztek, s a holland, német, belga és olasz csapatok közül a dobogó mindhárom fokára holland versenyzők állhattak – közölte Bertalan Imre, a verseny főszervezője az MTI-vel.

A 4,5 tonnás traktorok versenyét az Inter Techno Lambada nevű traktor (Hollandia) nyerte. Második lett a Simply Irresistibie (Hollandia), a harmadik helyen a Whispering Giant (Hollandia) végzett.

Jan Buitenhuis, a Nemzetközi Traktorhúzó Szövetség elnöke a hajdúböszörményi traktorhúzó verseny kapcsán szombaton tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte Európa egyik legjobb versenypályáján mérhették össze tudásukat a csapatok.

Szombaton a SuperStock kategóriában 2-3 ezer lóerő teljesítményű traktorokkal kellett a 20-22 tonnás súlypadot elhúzniuk a versenyzőknek. A kilenc indulóból nyolcnak sikerült végighúznia a selejtezőben 100 méteren át a súlypadot, miután hét holland és egy dán csapat jutott a döntőbe.

A versenyt a Mitas All or Nothing nevű traktor nyerte (Hollandia). Második lett a Zeinstra New Born Deere (Hollandia), a harmadik helyen végzett a BE-Combi Incredible Deere (Hollandia).

Mivel a SuperStock kategóriában az idén ez volt az utolsó európai verseny, Hajdúböszörményben hirdették ki az összesített végeredményt. Az idei SuperStock versenyből a Zeinstra New Born Deere (Hollandia) került ki győztesen.

Forrás: MTI  (btár \ sag)
.

(Ezt a cikket 422 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?