A Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán, Hajdúböszörményben szombaton rendezték meg a SuperStock versenytraktorok futamát, amelyen hat országból 11 versenytraktor mérte össze tudását és több száz lóerejét – hangzott el.

A holland Sledge-Hammer nevű épített versenytraktor húzza a súlygépet a Traktorhúzó Európa Kupa Super Stock kategóriájának kvalifikációs futamában Hajdúböszörményben 2013. augusztus 17-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A holland Sledge-Hammer nevű épített versenytraktor húzza a súlygépet a Traktorhúzó Európa Kupa Super Stock kategóriájának kvalifikációs futamában Hajdúböszörményben 2013. augusztus 17-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Jan Buitenhuis, a Nemzetközi Traktorhúzó Szövetség elnöke a futamot követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte Európa egyik legjobb versenypályáján mérhették össze erejüket a csapatok. A SuperStock kategóriában 2-3 ezer lóerő teljesítményű traktorokkal kellett a 20-22 tonnás súlypadot elhúzniuk a versenyzőknek.

A kilenc indulóból nyolcnak sikerült végighúznia a selejtezőben 100 méteren át a súlypadot, miután hét holland és egy dán csapat jutott a döntőbe.

A versenyt a Mitas All or Nothing nevű traktor nyerte (Hollandia). Második lett a Zeinstra New Born Deere nevű traktor (Hollandia), a harmadik helyen végzett a BE-Combi Incredible Deere nevű traktor (Hollandia).

Mivel a SuperStock kategóriában az idén ez volt az utolsó európai verseny, Hajdúböszörményben hirdették ki az összesített verseny eredményét. Az idei SuprStock versenyből a Zeinstra New Born Deere traktor (Hollandia) került ki győztesen.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke, a verseny főszervezője elmondta: vasárnap az Európa Kupa újabb futamában, a 4,5 tonnás versenytraktorok kategóriájában folytatódik a verseny. A legerősebb gépek versenyében, a „mezőgazdaság forma1-ében hét traktor vesz részt holland, német, belga, dán és olasz versenyzőkkel.

Az amatőr traktoroknak is lehetőségük lesz a bemutatkozásra és a súlypadok húzására – fűzte hozzá Ficsor László.

Forrás: MTI  (btár \ gpp \ gte)
.

(Ezt a cikket 249 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?