Fegyvereket, lőszereket talált a NAV egy szerb kamionban Röszkénél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei különféle fegyvereket és lőszert is találtak egy szerb kamionban Röszkénél; a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb sofőrt őrizetbe vette és eljárást indított ellene.

Az adóhivatal szombaton az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a NAV pénzügyőrei egy szerb rendszámú, fagyasztott paprikát szállító tehergépjárművet ellenőriztek a röszkei Határkirendeltségen. A gépkocsit egy szerb állampolgárságú férfi vezette, de vele utazott egy bosznia-hercegovinai állampolgárságú férfi is.

A vámosok tételesen átvizsgálták az egész járművet és a vezetőfülkében található ágy alatt egy papírzacskóban egy katonai kistáskára bukkantak, benne fegyverhez tartozó tárak, valamint egy dobozban 15 darab 7,62 milliméteres éles lőszer volt. A további kutatás után a felső ágyon, ruhákba csomagolva 2 darab Zastava maroklőfegyver, illetve 1 darab Zastava gépkarabély is előkerült.

A pénzügyőrök a fegyvereket, a lőszereket, valamint a szerb sofőrt feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult – olvasható a NAV közleményében.

Forrás: MTI   (gkj \ gpp \ kpt)
.

(Ezt a cikket 267 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?