Az augusztus 20-i ünnep miatt négynaposra meghosszabbodó hétvégén a hétfői napra feloldják a kamionstopot közlekedésbiztonsági okokból – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

kamion-forgalom-m7-130623Augusztus 18-án, vasárnap 22 órától augusztus 19-én hétfőn 22 óráig engedélyezett a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik belföldi közlekedése. A kamionstop tehát szombat 15 órától vasárnap 22 óráig tart, majd hétfőn 22 órakor ismét hatályba lép, és augusztus 20-án, kedden 22 óráig marad érvényben.

A minisztérium közleménye szerint a szokásosnál hosszabb tilalmi időszak miatt a korlátozás végén várhatóan jelentősen megnövekszik a belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz tehergépjárművek száma, ami forgalmi torlódásokhoz vezethet. Ezek megelőzése, valamint a dugókból eredően növekvő veszélyhelyzetek kialakulásának megakadályozása érdekében döntött a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben a korlátozás megszakításáról.

Forrás: MTI  (gjé \ gkp)
.

(Ezt a cikket 766 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?